U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Sutra se zatvaraju svi ugostiteljski objekti u Prokuplju, zabrana rada važi do ukidanja vanrednog stanja

Autor 20 mar 2020

PROKUPLJE- U cilju sprečavanja širenja infekcije virusom korona, krizni štab za praćenje stanja i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, doneo je danas nove naredbe.
Krizni štab, naložio je Javno-komunalnom preduzeću „Hameum“, da po hitnom postupku organizuje pružanje pijačnih usluga u našem gradu, tako što će dozvoliti rad Zelene pijace na Carini i Male pijace, kod Tehničke škole, u vremenu do 14 časova, a zabrani rad pijace u Gariću.
Na osnovu Odluke predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja, prokupački krizni štab, naložio je Crvenom krstu Prokuplje, da po hitnom postupku nabavi 150 dušeka u cilju obezbeđenja uslova za izolaciju osoba zaraženih virusom KOVID 19.
-Svi ugostiteljski objekti, restorani, kafane, kafići, barovi, kladionice i slično, na teritoriji grada Prokuplja, biće zatvoreni, počev od sutra 21.03.2020, sve do ukidanja vanrednog stanja, s tim da se naredba ne odnosi na kuhinje ugostiteljskih objekata, u kojima će se vršiti preuzimanje hrane, kao i dostava iste, istakao je komandant prokupačkog kriznog štaba Aleksandar Simonović.
On je naglasio da su na današnjoj sednici kriznog štaba, usvojeni zahtevi Doma zdravlja, Opšte bolnice i Apoteke Prokuplje, o odobravanju sredstva iz stalnih budžetskih rezervi Grada Prokuplja za nabavku opreme, dezinfekcionih sredstava i lekova neophodnih za očuvanje zdravlja i života stanovništva. Odluke štaba, odobrilo je i Gradsko veće Grada Prokuplja.
Kontrolu svih naredbi sprovodiće nadležna inspekcija Gradske uprave Grada Prokuplja, a sve naredbe stupaju na snagu sa danom donošenja, 20.3.2020. godine.

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479626

20 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Sutra se zatvaraju svi ugostiteljski objekti u Prokuplju, zabrana rada važi do ukidanja vanrednog stanja”

  1. Tako i treba kad smo neodgovorni,zar mora sve da se zatvori da nebi izlazili bez preke potrebe!

  2. Tako i treba ,trebalo je to i ranije uraditi nadamo se da i sada nije toliko kasno ..posto se vec ljudi ne mogu sami urazumiti

  3. Taman ce Cutura da zavrsi svoje baste preko celog setalista

  4. prokupcanin

    jel zna neko, jos koliko ce trajati vanredno stanje?

  5. Nadam se da vise nece gusiti ventilacioni sistemi instalirani u dvorista stambenih zgrad, sto bi rekli,,KLIN SE KLINOM IZBIJA”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up