U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Svako može postati žrtva trgovine ljudima

Autor 19 okt 2018

PROKUPLJE- Volonteri Crvenog krsta Prokuplje organizovali su niz aktivnosti povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, s ciljem da se skrene pažnja i podigne svest javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

-Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe. U tom smislu, organizovali smo predavanja za srednjoškolce na temu trgovine ljudima, a bilo je reči i o posledicama ove negativne društvene pojave, sa kojom će učenike upoznati naši sertifikovani volonteri, kazala je Irena Antonović, stručni saradnik Crvenog krsta Prokuplje.
Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u klubu Doma kulture je prikazan domaći film „Sestre“, baziran na istinitim događajima i snimljen u cilju podizanja javne svesti o trgovini ljudima.
Volonteri Crvenog krsta su istim povodom organizovali i akciju u centru grada, gde su na štandovima delili građanima flajere, upozoravajući da trgovina ljudima pogađa sve u društvu i da žrtva može da postane svako.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86696

19 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up