U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sve osnovne škole iz Prokuplja odmeriće snage u znanju

Autor 13 apr 2018

PROKUPLJE- U ponedeljak, 16. aprila sa početkom u 10 sati u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ ekipe svih osnovnih škola sa područja opštine Prokuplje odmeriće snage u znanju o ekologiji putem kviza koji se održava pod pokroviteljstvom Republike Srbije i nosi naziv „Prljavo i čisto nije isto“.

Na ovaj način prokupačka opština se po prvi put ove godine priključila ovoj republičkoj manifestaciji koja se kao Eko kviz već nekoliko godina organizuje širom Srbije.

Ovaj kviz je prvi počeo da organizuje grad Beograd za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola. Eko-kviz je stekao takvu popularnost među đacima da je proširen na nacionalni nivo. Iz godine u godinu priključilo mu se mnogo gradova širom Srbije a od ove godine u organizaciji lokalne samouprave ovom kvizu priključiće se i prokupački đaci.

Pročitajte i...  Resinac dobio asfalt

Cilj ovog takmičenja je podizanje nivoa svesti i edukacija osnovaca o značaju zaštite životne sredine reciklaže. Na ovaj način se kroz igru, druženje i zabavu prezentuje značaj očuvanja naše planete.

U kvizu će ispred svake škole nastupiti ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda, a takmičiće se u igrama: reciklaža, met piramida, pet košarka, ćorava baka, kao i u eko – pitalicama, i eko – slagalici.

Pobednik opštinskog takmičenja ide na republičko polufinalno takmičenje 10. maja u Beogradu a finale republičkog Eko kviza zakazano je za 25. maj u Zrenjaninu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=78877

13 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up