U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Autor 23 nov 2020

PROKUPLJE- U poslednja 24 sata u Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja pregledano je ukupno 143 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na Kovid -19, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

Kako su potvrdili iz Doma zdravlja, na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu „Dr Aleksa Savić“ upućeno je 9 pacijenata.

Zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika bolesti izazvanih virusom Kovid-19 u kućnu izolaciju upućeno je šest Prokupčana.

U Opštoj Bolnici „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje zbog velikog priliva pacijenata rade dve Kovid prijemno trijažne ambulante. U toku jučerašnjeg dana u ovim ambulantama pregledano je 36 lica sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19. Sve veći broj pacijenata je sa teškom kliničkom slikom.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje hospitalizovano je 42 pacijenta sa bronhopneumonijom. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, 36 je pozitivno na Kovid -19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori trenutno se nalaze 28 pacijenata.

U toku jučerašnjeg dana nije bilo poslatih na dalje lečenje u KC Niš.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488449

23 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions