DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Svečanost u Gimnaziji

PROKUPLJE- Rekonstruisana zgrada Gimnazije u Prokuplju svečano je danas otvorena nakon završetka radova koje je finansirala Vlada Republike Srbije, a čija vrednost iznosi oko 320 miliona dinara.

Zvaničnom otvaranju škole u novom, rekonstruisanom izdanju, prisustvovao je narodni poslanik dr Darko Laketić, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, načelnik Topličkog upravnog okruga Zlatan Miljković, predsednici lokalne samouprave, predstavnici Školske uprave Niš, profesori, učenici.

-Danas je veliki dan za naš grad, jer je završen jedan veliki projekat. U  rekonstrukciju Gimnazije smo svi uložili veliki napor da dobije izgled kakav i zaslužuje. Posebno se ovom prilikom zahvaljujem našem narodnom poslaniku dr Darku Laketiću koji je pomogao realizaciju ovog velikog i značajnog projekta za naš grad. Ulažući u prokupačke škole, počeli smo od rekonstrukcije toaleta u svim školama. Kada se vratimo u vreme pre 6-7 godina, niko od nas nije mogao ni da zamisli kako će škola izgledati danas, ali smo svi verovali u naš trud i podršku Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima koja je ovakav projekat prepoznala kao značajnu potrebu grada Prokuplja i razvoja obrazovnja u našem gradu. Uložena sredstva od 320 miliona će se duplo vratiti i to je ono što je država prepoznala kao primarni cilj, rekao je gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović i ovom prilikom se svima zahvalio na nesebičnom angažovanju da škola dobije novi izgled i savremene uslove za učenje. On je izrazio zadovoljstvo što je škola dobila i moderne sportske terene, savremeno opremljene kabinete za nastavu stručnih predmeta i kompletno novu stolariju.

Prisutne je pozdravila i v.d. direktorka Gimnazije, Dragana Kocić, koja je kazala da je prokupačka Gimnazija uvek bila najeminentnija obrazovna ustanova u Topličkom okrugu.

-U novim, savremenim uslovima i prijatnom okruženju za rad, naši učenici, koji inače postižu izvanredne rezultate i učestvuju na raznim takmičenjima, imaće još veći podsticaj za rad i još bolje uspehe. U ime svih učenika Gimnazije i Medicinske škole, kao i zaposlenih, zahvaljujem se svima koji su doprineli da  Gimnazija ima lep i moderan izgled kakav i dolikuje školi u 21. veku, kazala je Kocić.

                     

U svojoj dugogodišnjoj istoriji Gimnazija je iznedrila mnoge uspešne ljude koji danas proslavljaju školu u Srbiji i u svetu, kao što su akademik Vojin Šulović, dr Bratislav Velimirović, dr Radivoje Ilić,  glumac Dragutin Dobričanin, klarinetista Božidar Boki Milošević i mnogi drugi.

– Smatram da je naš zadatak da očuvamo tradicuju kulturnog i prosvetnog sedišta u Toplici i da vođeni vizijom naše škole unapredimo kvalitet obrazovno vaspitnog procesa, posvećeni našim učenicima i našoj budućnosti, dodala je Kocić.

67% LikesVS
33% Dislikes
Back to top button