BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Svetoplički vidovdanski sabor održaće se uz sve mere prevencije

PROKUPLJE- Svetoplički vidovdanski sabor, 18. po redu, biće održan u nedelju, 28. juna, u manastiru „Toplička Gračanica“ u Kondželju.
Ova tradicionalna manifestacija, koju organizuje Toplički upravni okrug u saradnji sa Udruženjima Topličana iz Niša i Beograda, skoro dve decenije okuplja Topličane iz cele Srbije, ali i iz raznih delova sveta.
Saborske svečanosti počeće u 9 sati, liturgijom u manastiru „Toplička Gračanica“, a služiće je episkop niški Arsenije i sveštenstvo Toplice.
Nakon liturgije, u 11 sati, pozdravnu reč gostima i posetiocima Sabora, uputiće načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.
Tradicionalno na Vidovdan, dodeljuju se priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i udruženjima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli afirmaciji i razvoju Topličkog kraja. Tako će i ove godine, povelje sa imenima slavnih srpskih kosovskih junaka Car Lazara, Carice Milice, Jug Bogdana, Boška Jugovića, Milana Toplice i Kosančić Ivana, biti uručene dobitnicima ovog prestižnog priznanja.
Posetioci Sabora, imaće priliku da uživaju u kulturno-umetničkom programu koji pripremaju ustanove kulture sa područja Topličkog okruga. U okviru programa, predviđena je i prezentacija  turističkog potencijala grada Prokuplja i topličkih opština.
Kako se ovogodišnji Sabor održava u uslovima nepovoljne epidemiološke situacije, nadležna služba Doma zdravlja Prokuplje preporučuje poštovanje svih propisanih mera, kao vid prevencije i zaštite od korona virusa.
Organizacioni odbor za održavanje Svetopličkog vidovdanskog sabora, apeluje na građane koji će prisustvovati Saboru da poštuju mere donete od strane Republičkog kriznog štaba za suzbijanje Kovida 19.
Navedene mere podrazumevaju : držanje fizičke distance u razmaku od 1,5 metra (u slučaju nemogućnosti držanja distance, potrebno je staviti svoju masku. Preporučuje se i izbegavanje prisnih kontakata (rukovanje, grljenje i ljubljenje). Takođe se apeluje na učesnike i posetioce Sabora da, ukoliko sumnjaju na postojanje neke infekcije, odlože svoj dolazak na ovu manifestaciju.
50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button