Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Svetska nedelja svemira u OŠ „Stojan Novaković“ Blace

Autor 14 okt 2018

BLACE- U Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ iz Blaca obeležena je svetska nedelja svemira „World Space Week“.

Nizom aktivnosti pod nazivom „Entuzijazmom do svemira“ učenici su dali doprinos ovom svetskom događaju.  Primer kako se korelacijom predmeta fizike, geografije, informatike, engleskog, likovnog, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja učenicima može približiti oblast astronomije dali su i nastavnici pomenutih predmeta. Kroz par dana koliko je događaj trajao učenici su imali sledeće aktivnosti:

Na časovima fudbalske sekcije i engleskog jezika učenicima su prezentovane vežbe iz gimnastike pod nazivom „Treniraj kao astronaut“, aktivnosti sproveli nastavnici Ivica Ćurčić i Katarina Mihajlović.

Polaznici informatičko astronomske sekcije dobili su softver „Virtuelni planetarijum“ u novom kabinetu informatike za istraživanje i proučavanje oblasti astronomije.  Takođe, polaznici sekcije upoznali su svoje drugare sa planetarijumom i zajedno imali priliku da posmatraju Sunce, Mesec, Planete… Aktivnosti sproveli učenici polaznici informatičko astronomske sekcije i nastavnik Nemanja Kričak.

Na času likovnog održana je radionica „Moj svemir, moja planeta“ u okviru koje su učenici slikali svemir i planete kako ih oni vide i doživljavaju. Aktivnost realizovala nastavnica likovnog Svetlana Jevremović sa učenicima.

Za kraj događaja, organizovano je posmatranje meseca školskim teleskopom. Ova aktivnost okupila je veliki broj učenika koji su sa entuzijazmom nestrpljivo čekali priliku da se upoznaju sa mesecom. Posmatranje u školskom dvorištu organizovali su nastavnici Borivoje Petrović, Dragan Ćirković, Dijana Krsmanović i Nemanja Kričak.

Iz škole su najavili da će naredna aktivnost sa teleskopom biti čim vremenski uslovi dozvole, tada će biti pozvani svi zainteresovani roditelji i sugrađani da učestvuju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86392

14 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up