U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Svetski dan porodice obeležen u školi u Donjem Kordincu

Autor 15 maj 2021

DONJE KORDINCE/PROKUPLJE – Porodica je stub društva. Kao takva, ona ima cilj da odgoji zdravo, socijalno, društveno i emotivno stabilno biće, koje će biti odgovorna društvena jedinka.

Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kad je proglašen Svetskim danom porodice od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Na taj način istaknuta je važnost porodice kao osnovne društvene zajednice.

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između polova u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi one mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici. Porodica zahteva posebnu pažnju, a samo delić pažnje koju zaslužuje, poklonili su joj učenici OŠ „Milić Rakić Mirko“ izdvojenog odeljenja u Donjem Kordincu.

Nizom aktivnosti obeležili su ovaj dan. Prvi zadatak bio je da učenici pripreme omiljene fotografije iz svojih porodičnih albuma, a nakon toga da upoznaju jedni druge sa svojim malim i velikim porodicama. Drugi zadatak odnosio se na to da učenici na tabli napišu sve one reči koje ih asociraju na porodicu.

  • Porodica je naše bogatstvo i zato je moramo čuvati. Pored toga, zaključili smo da imamo još jednu veoma važnu porodicu, koju, i te kako, moramo negovati, a to je naša školska porodica – istakla je učiteljica Jelena Babić.

1
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=495004

15 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions