U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Svi učenici škole u Tovrljanu dobili tablet uređaje

Autor 4 dec 2020

PROKUPLJE- Učenicima škole u Tovrljanu, koja radi kao izdvojeno odeljenje OŠ „Svetislav Mirković Nenad“ iz Male Plane, danas su uručeni tablet uređaji.

Uručenju ove donacije, koju je obezbedilo Udruženje „Istina“ iz Beograda, prisustvovala je većnica za obrazovanje i socijalna pitanja Gradskog veća Prokuplja, Katarina Veljović.

-Pre svega želim da se ispred lokalne samouprave zahvalim Udruženju „Istina“ koje je našim učenicima u selu Tovrljanu poklonilo pet tablet uređaja. Kako ovu školu pohađaju učenici od prvog do četvrtog razreda, ova donacija će im omogućiti da saznaju na koji način se održava onlajn nastava koju pohađaju stariji učenici, kao i da koriste sve prednosti savremene komunikacije, kazala je većnica Veljović i istakla da Grad Prokuplje nastoji da svim učenicima, kako u školama u gradu, tako i na seoskom području, obezbedi podjednake uslove za obrazovanje.

Udruženje „Istina“ u Beogradu postoji već sto godina i svoj humanitarni rad usmerava tamo gde je pomoć najpotrebnija.

Naš rad uglavnom je usmeren na obrazovni sistem i pomoć malim školama, koje možda još uvek nemaju savremene uslove za rad. Aktuelna epidemiološka situacija  je proširila naše delovanje, tako da smo ovih dana pomagali i kovid bolnice, kazao je predstavnik Udruženja „Istina”, Branko Miloradović.

Koliko je ova donacija od značaja za učenike iz Tovrljana, istakao je direktor ove škole  Goran Marjanović. On se ovom prilikom zahvalio donatoru i kazao da će ovi mali osnovci sada, kao i deca u gradskim školama, moći da koriste internet, da upoznaju razne zanimljive sadržaje i u slučaju potrebe, prate onlajn nastavu.

Petoro mališana danas je u matičnu školu došlo sa svojim učiteljem, Markom Čikarićem.

Svaka donacija nam mnogo znači, jer savremenim nastavnim sredstvima omogućujemo našim učenicima da što bolje i lakše savladaju gradivo, naglasio je Čikarić i dodao da je škola u Tovrljanu itekako sagledana od lokalne samouprave, ali i brojnih donatora kao što je Kompanija Leoni, Dnevni boravak „Sunce“, kao i drugi humani ljudi koji pomažu da ova mala škola niukom smislu ne zaostaje za drugim školama.

On se ovom prilikom zahvalio  portalu 24 sedam i novinarki Ani Gligorijević koja je svojom reportažom o školi i đacima u Tovrljanu i inicijator ove donocajije


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488881

4 dec 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Svi učenici škole u Tovrljanu dobili tablet uređaje”

  1. Helena

    Lepo je pročitati ovakve članke, o deci i njihovim mladom učitelju. Mi Topličani u Beogradu se radujemo svakoj vesti iz zavičaja. Mladi učitelj Marko nam redovno priređuje lepe vesti. Hvala novinarima i dobrim ljudima. Marko, samo nastavi ovako, imaš našu podršku

  2. Jasmina

    Lepo je reći čoveku da ima podršku, treba to podržati i pomoći deci. Sigurno je da ih treba spremiti za zimu, treba im dati paketiće, idu praznici.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions