U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu”

Autor 22 sep 2020

KURŠUMLIJA- Veliko takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu” održaće se u Kuršumliji 2. oktobra. U pitanju je najveći gastronomski karavan na Balkanu.
Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, ovogodišnji karavan će se održati u čak 12 gradova. Učesnici će moći da se prijave za takmičenje isključivo ukoliko tim formiraju članovi istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja. Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 6, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje 3 m od centra štanda. Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.

Pročitajte i...  Kosanica u Medveđi igrala samo prvo poluvreme, ostala sa šest igrača pa drugo poluvreme nije ni igrano

Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485969

22 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Takmičenje u spremanju ajvara “Izađi mi na teglu””

  1. E moji kursumlijčani, ko vas vodi dobro ste i zivi, prvo dani nemanjica, sada izadji mi na teglu, a za vasar zabrana, i vi to trpite,

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up