U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

„Tatkovci“ zablistaju gde god se pojave

Autor 30 jul 2020

PROKUPLJE – U proteklom periodu pisali smo o nagradama učenika OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ koji, gde god da se pojave, osvajaju nagrade i bivaju zapaženi u svim sferama stvaralaštva. Jednako su aktivni i mlađi i stariji osnovci, a njihovi učitelji i profesori imaju dobar razlog da budu ponosni.

Na drugom Festivalu dečjeg stvaralaštva „Želim da budem dete“ koji je organizovalo Udruženje „Gde su knjige nema brige“ drugo mesto za prozni rad osvojila je Milica Bjeletić iz OŠ „Nikodije Stojanović Tatko“ iz Prokuplja. Rezultate konkursa objavilo je Udruženje, a i ponosna profesorka Ljiljana Subotić podelila je sa nama lepu vest :

-Milica je učenica petog razreda. Njen talenat sam primetila od samog početka petog razreda gde je u svojim domaćim zadacima, pismenim vežbama, literarnim sastavima iskazivala svoju nadarenost za pisanje. Član je literarne sekcije i  veoma vredno učestvuje na skoro svakom konkursu i što je najvažnije da su i drugi ljudi primetili vrednost njenog stvaralaštva i za to joj dodeljivali nagrade. Njena aktivnost je dominirala u vreme vladavine koronavirusa kada smo prešli na onlajn nastavu. Radovi su joj štampani u internet časopisima  Tabla, Topličanka, na sajtu Moje dete. Postala je popularna po svom Dnevniku u izolaciji koji je proglašen za jedan od najuspešnijih  dnevnika na međunarodnom konkursu u organizaciji Nastavničke mreže tokom pandemije. Redovno pratim konkurse i njene radove, kao i radove ostalih članova sekcije lektorišem i šaljem na uvid članovima raznih komisija. Čekamo rezultat još jednog konkursa. Očekujemo još nagrada o čemu ćemo vas rado obavestiti. Pored njenih nagrada, najveća radost je njena humana strana. Naime, siromašnom drugaru je uz pomoć drugara, kupila ranac, pribor i neke udžbenike bez znanja starijih. Mislim razredne, nastavnika… Juče mi je poslala pesmu posvećenu devojčici Sofiji kojoj je potrebna naša pomoć kako bi se izlečila. Ona kroz stih apeluje da svi pošalju SMS za pomoć maloj Sofiji. Njena dobrota je nemerljiva  – rekla je profesor srpskog jezika i književnosti Ljiljana Subotić.

Pročitajte i...  Dr Darko Laketić: Polovinom naredne godine počinje izgradnja auto-puta Niš-Merdare

I naš portal pridružuje se apelu, a Miličinu pesmu prenosimo u celosti:

 

 

 

 

 

Za Sofijin prvi korak

 

Koraka prvog kao da se sećam,

iako sam bila tek mala sreća,

mamino oko, tatino zlato.

Koračam kroz život hrabro,

baš zato.

 

Tvoj korak traži

malo veću pažnju,

podršku, ljubav i

najveću snagu.

 

Roditelji te vole,

njihova  si snaga,

zato si nama

postala draga.

 

 

Ne brini, devojčice,

navijam za tebe.

Ko se slaže sa mnom

SMS na snazi

i biće mi draži.

797 na 3030

i Sofija postaje sve

bolja cura.

 

 

Humanost na delu

u novom odelu.

To je jako važno

Pročitajte i...  Obaveštenje o javnom uvidu, prezentaciji i javnoj raspravi o Studiji procene uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje autoputa E-80 Niš-Merdare

verujte, vi, meni

lakše će proći

i vaši problemi.

 

Kada čovek daje

duplo mu se vraća

svi smo mi na zemlji

sestre i braća.

 

 

Sofija je mala

i ne može sama

iako su uz nju

i tata i mama.

Treba ona i nas

zato ću da vičem

opet na sav glas

797 na 3030.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484133

30 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up