U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Tehnička škola kupila auto

Autor 13 dec 2018

PROKUPLJE- Tehnička škola “15. maj“ iz Prokuplja kupila je sopstvenim sredstvima u iznosu od 390.000 dinara, polovno vozilo “pežo” koje će služiti kao nastavno sredstvo za obuku đaka na smeru vozači motornih vozila.
-Ovo mnogo znači našim đacima, koji će sada imati još bolje uslove za savladavanje ne samo teorijske već i praktične nastave, koja je od velikog značaja za njihova buduća zanimanja, kazala je direktorka škole Biljana Milenković.

Prema njenim rečima, “pežo”, koji ima duple komande prilagođene obuci, zamenio je stari “jugo” i služiće da na njemu obučavaju vožnju učenici svih smerova za koje je obavezno polaganje vozačkog ispita.
-Jednostavno smo morali da zamenimo naše dotrajalo i tehnički prevaziđeno vozilo, kazala je direktorka i naglasila da stari “jugo“ nije imao potreban “abs sistem”, kao i da se on više nigde ne koristi za obuku vozača.
-Ovom kupovinom, učinili smo deci komforniju i lakšu obuku i usavršavanje, a i na izvestan način, doprineli da automobil, na kome je natpis sa imenom naše Škole, lepše izgleda, kazala je Milenković.

Inače, Tehnička škola “15. maj” đacima pruža mogućnost da tokom redovne nastave polože i vozački ispit. U tu svrhu se u Školi obavlja obuka za vožnju i polažu testovi znanja o saobraćaju, što je besplatno za redovne učenike saobraćajnog smera.
Tehničku školu pohađa 660 učenika na smerovima elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala, saobraćaj, a tu je i tekstilni smer.
Na smeru za elektrotehniku, obučavaju se đaci za tri zanimanja, i to elektrotehničar računara, elektroinstalater i elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje. Na smeru saobraćaja, uče vozači motornih vozila, a na smeru mašinstvo i obrada metala, mašinski tehničari za kompjutersko konstruisanje i mašinski tehničari motornih vozila.
U ovoj Školi, koja pruža velike mogućnosti pri zapošljavanju, obučavaju se i modni krojači, i to na smeru za tekstilstvo i kožarstvo.
Prokupačka Tehnička škola, sa tradicijom dugom više od pola veka, danas je moderno i savremeno opremljeno zdanje sa 13 funkcionalnih učionica, fiskulturnom salom, kabinetima za informatiku i vežbe iz oblasti tekstilstva, četiri računarska kabineta, dve specijalizovane učionice iz oblasti saobraćaja, tri laboratorije za vežbe iz elektrotehnike i tri radionice za praktičnu nastavu mašinske i elektro struke.
U Školi radi biblioteka sa više od 11.000 knjiga, a u sklopu vannastavnih aktivnosti, ovde je organizovan i rad novinarsko-literarne, dramske, sociološke, mašinske i sportske sekcije.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88862

13 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Tehnička škola kupila auto”

  1. KOMSIJA

    Bravo Biljana.Zena zmaj…..

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up