U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Tehnička škola nabavila najsavremenije šivaće mašine

Autor 19 okt 2020

PROKUPLJE- Za potrebe privrede, pre dve godine u Tehničkoj školi „15. maj“ u Prokuplju, otvoren je novi smer za učenike. Reč je o modelaru odeće čije školovanje traje četiri godine. Osim sticanja teorijskog znanja, velika pažnja pridaje se i praktičnoj nastavi.

Nastojeći da pratimo savremene trendove i tehnološka dostignuća u izradi odevnih predmeta, naš kabinet smo nedavno opremili novim šivaćim mašinama. Reč je o 14 najsavremenijih mašina, koje u procesu šivenja koriste i do pet konaca, izjavila je direktor Tehničke škole, Biljana Milenković, i dodala da je Ministarstvo prosvete i tehnološkog razvoja za kupovinu ovih modernih mašina izdvojilo nešto više od 840.000 dinara.

Prokupačka Tehnička škola je jedina u Topličkom okrugu gde učenici stiču znanje za modelare odeće.

Pročitajte i...  U cilju sprečavanja širenja virusa JKP “Hameum” pojačao dezinfekciju grada

Potrebe za ovim kadrom izrazili su privrednici Prokuplja, Blaca i Kuršumlije.

Tokom četvorogodišnjeg školovanja srednjoškolci stiču znanja i veštine modeliranja, kreiranja, krojenja i šivenja odevnih predmeta. Isto tako, učenici na praktičnoj nastavi ponekad izlože i svoje ideje za izradu odeće, kaže direktorica Milenković i naglašava da nakon školovanja na ovom smeru učenici mogu da nastave školovanje na visokim školama i fakultetima


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487057

19 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up