U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Tehnička škola obeležila svoj dan

Autor 15 maja 2018

PROKUPLJE- Obeležavajući Dan škole,Tehnička škola ”15.maj” u Prokuplju organizovala je manifestaciju pod nazivom ”Otvorena vrata”. Tokom posete profesori škole su više od 500 učenika završnih razreda svih osnovnih škola sa teritorije Prokuplja, kao i đake iz Blaca i Žitorađa upoznali sa obrazovnim profilima i zanimanjima koji se stiču u ovoj školi.

Direktor škole Biljana Nikolić je rekla da će u narednoj školskoj 2018/2019.godinimoći da se upiše 180 učenika.
-Interesovanje za upis u ovu školu, koja je sa radom počela pre 54 godine, iz godine u godinu je sve veće. To se posebno odnosi za upis na smeru mašinski tehničar motornih vozila u trajanju od četiri i vozač motornih vozila u trajanju od tri godine, izjavila je ona i dodala da će se, nakon dve godine pauze, učenici završnih razreda moći upisati i na smeru modni krojač.
Govoreći o radu u proteklih godinu dana Milenkovićeva je naglasila da su oni, uz pomoć lokalne samouprave, poboljšali uslove rada učenika i profesora i da u narednom periodu očekuju renoviranje fiskulturne sale.
Obeležavanje Dana škole uveličali su studenti Visoke tehničke škole iz Niša koji su, uz pomoć osmaka, prezentovali simulaciju uloge pojasa u bezbednosti putnika pri naglom zaustavljanju motornih vozila.
-Na praktičan način smo deci pokazali šta znači pravilna upotreba pojasa za bezbednost vozača i putnika u motornom vozilu, izjavio je student Visoke tehničke škole na smeru drumski saobraćaj Miljan Nikolić i dodao da je saradnja između ove niške visokoškolske i prokupačke Tehničke škole u proteklom periodu bila na visokom nivou.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80331

15 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni






Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up