U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Tehnička škola otvorila osmacima vrata

Autor 16 maja 2019

PROKUPLJE- Dan Tehničke škole „15. maj“ obeležen je manifestacijom „Otvorena vrata“ za učenike osmog razreda svih prokupačkih osnovnih škola. Tokom boravka u Školi, budući srednjoškolci obišli su učionice i školske radionice, gde su se upoznali sa obrazovnim profilima i zanimanjima koja postoje u ovoj ustanovi.

Direktorka Tehničke škole, Biljana Milenković, kaže da su učenici završnih razreda osnovnih škola sa velikim interesovanjem slušali izlaganja profesora o zanimanjima i obrazovnim profilima.

-Nastavu, u 24 odeljenja, trenutno pohađa 675 učenika. Naredne školske godine, ovu Školu moći će da upiše 180 učenika. Na zahtev topličkih privrednika, otvoren je novi smer, „modelar odeće“, u četvorogodišnjem trajanju, na kojem će moći da se upiše 30 svršenih osnovaca, kaže ona i dodaje da do početka naredne godine očekuje i realizaciju projekta “Podsticanje zapošljavanja mladih“.
Direktorka Milenković podvlači da su pojedine mašine već dopremljene, ali da se očekuje da kompletan Trening centar bude opremljen do septembra meseca, gde će obukom biti obuhvaćeni mladi od 18 do 35 godina.
Cilj ovog javno-privatnog partnerstva je da se omogući razvijanje stručnog osposobnjavanja CNC operatera i uspostavi Centar za obuku nezaposlenih u Tehničkoj školi.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466265

16 maja 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up