U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Tehnička škola spremna za upis

Autor 22 apr 2019

PROKUPLJE- U Tehničkoj školi „15. maj“ uveliko teku pripreme za upis u školsku 2019/ 2020. godinu. Ove školske godine, u prvi razred upisuje se ukupno 180 učenika u šest odeljenja. Škola nudi trogodišnje i četvorogodišnje školovanje u četiri područja rada.


Područje rada Mašinstvo i obrada metala, upisuje u dva odeljenja 60 učenika u četvorogodišnjem trajanju, i to 30 mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje i 30 mašinskih tehničara motornih vozila.
Područje rada Elektrotehnika, upisuje 60 učenika u dva odeljenja i to 30 elektrotehničara računara u četvorogodišnjem trajanju i u trogodišnjem trajanju 15 elektromehaničara za termičke i rashladne uređaje i 15 elektroinstalatera.
Područje rada Saobraćaj, upisuje 30 vozača motornih vozila na trećem stepenu, dok će u području rada Tekstilstvo i kožarstvo, biti upisano 30 modelara odeće na četvrtom stepenu.
-Za nas je ova godina veoma važna, jer proslavljamo i jubilej, 55 godina od osnivanja. Kao i svake godine, trudimo se da ne samo nastavnim, već i vannastavnim aktivnostima pospešimo učeničke talente i omogućimo im da se pokažu u pravom svetlu. Kreativnost je od izuzetnog značaja, a kod nas se ona posebno ceni, kazala je direktor Škole Biljana Milenković.
Ona dodaje da je za sada interesovanje osmaka odlično i da se nadaju da će, kao i ranijih godina, u prvom upisnom roku, da se popune sva odeljenja.
Sve informacije o upisu mogu se dobiti i na zvaničnom sajtu Škole www.ts15maj.edu.rs ili putem telefona 027/329-052.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465084

22 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up