U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Teror nad nervnim sistemom

Autor 30 mar 2019

PROKUPLJE- Ringišpil, ta čudesna skalamerija koja pomoću elektromotora i zupčanika pokreće lancima vezana sedišta u visine, u krug, dok ti se ne zavrti u glavi, uz svetla u boji i trešteću muziku, iznebuha je posetila naš grad i ako joj je to do sada bio običaj samo pred, za, i posle redovnih vašara u našoj varoši.
Mali zabavni park instaliran na poljani ispred pomoćnih terena “FK Topličanin”, a preko puta nekadašnje deponije, a sada odobrene od gradskih otaca “šutonije”, unela je nemir među građane koji žive preko reke Toplice, neodređenim brojem decibela, koje svake godine pojačava sve snažnije ozvučenje, muzikom koja ne pristaje ni “Grand paradi”, kao i neodređenim radnim vremenom ove vrteljuške. Kreštećim glasom “konferansije”, poziva na ovu adrenalinsku vrtešku, najavljuje polazak i nagrađuje najlepši par ili pojedinca nagradnom vožnjom, i uopšte ozbiljno se bavi marketingom ove male firme za ubrzano disanje visinskog vazduha.


Mini zabavni park poseduje karusel za malu decu, veliki ringišpil za punoletne i “autodrom” sa elektromobilima, čiji se vozači sudaraju ko muve bez glave, jer im je to jedini auto koji su u životu vozili.
Za to vreme građani koji žive u blizini i preko reke, hvataju se za glavu, zatvaraju prozore i pustaju muziku s kompjutera, jer ova vrsta buke i terora nad nervnim sistemom ponavlja se iz godine u godinu, od vašara do vašara, a da niko ništa ne preduzima.
U vreme prethodnog vašara policijska stanica bila je zasuta pozivima građana, žalbama na buku, i mada to nije u njihovoj nadležnosti, ozvučenje je ipak smanjeno na razumnu meru, a rad zabavnog parka ograničen na vreme do 22 h, što je bilo i ispoštovno do kraja.
Ovih dana buka je zpočinjala oko 17 h, a završavala oko 21 h, što je, osim nepotrebne buke bilo podnošljivo, ali su “majstori zabave” postepeno počeli “program” da počinju sve ranije, već od 16 h, a završavaju nekad i u 23 h.
Pohvatati konce ovim “veseljacima” je vrlo teško, a koliko nam je poznato za ovakvu vrstu uznemiravanja nadležna je inspekcija za zaštitu životne sredine, ako takva u našem gradu uopšte postoji, a ako postoji, pitanje je zna li šta im je posao.
Doduše u masi raznih izmišljenih inspekcija, moguće je da postoji i neka nadležna za spasavanje građana od terora buke, ali dok se oni dogovore šta da rade, ringišpil će da ode, a kafedžije da napune buđelare.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463968

30 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Teror nad nervnim sistemom”

  1. Dreka neopisiva i nepodnošljiva!

  2. Kako za koga kome smeta neka stavi tampone vama se nemoze ugodi nista ako zelite mir preselite se na neki salaš

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions