U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Treća nagrada za učenike iz Kuršumlije na Festivalu nauke

Autor 1 dec 2019

KURŠUMLIJA-  Učenici 4/3 OŠ “Drinka Pavlović“iz Kuršumlije osvojili su treću nagaradu na Festivalu nauke, u aktegoriji  trećeg i četvrtog razreda.

Na Republičkom nagradnom konkursu tradicionalnog Festivala nauke, koji će se održati 13. put, od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, prispelo je više od 400 radova iz 185 škola širom Srbije. Stručni žiri proglasio je 15 dobitnika u četiri kategorije.

Kreativni tim Festivala u saradnji sa Izdavačkom kućom “KLET“ i Nacionalnom geografijom, raspisao je početkom školske godine nagradni konkurs za učenike osnovnih škola pod nazivom “Moj otkačeni, svemirski, novogodišnji ukras“.  Da učenici na inovativno-zabavan način, na nivou odeljenjskih zajednica, naprave ukras za jelku inspirisan naukom,  koja će biti izložena na 13. Festivalu nauke.

-Konkursni zadatak smo na nivou odeljenjske zajednice prepoznali kao istraživačku, kteativno-zabavnu, saznajnu i promotivnu aktivnost u kojoj želimo da učestvujemo. Osmislili smo je kao odeljenjski projekat pod nazivom “Svemirske čarolije“.  Naš projekat je imao likovnu i književnu dimenziju- istakla je Tankosava Milanović, mentor i učiteljica „Drinkine“ škole.

Realizacija projekta trajala je mesec dana, tokom oktobra i novembra meseca, kroz časove odeljenske zajednice, likovne kulture, dodatnih časova pre i posle nastave.

-Likovni deo projekta se sastojao  u izradi maštovitih  novogodišnjih ukrasa inspirisanih svemirom. Proces rada je obuhvatao: izradu skice, izbor materijala za rad, oblikovanje i izradu ukrasa, bojenje, lepljenje, odeljensku izložbu, fotografisanje i izbor radova za konkurs. Ukrasi su izrađeni od stiropora, kugli različitih veličina, eva pene, ukrasnog papira, kartona, perlica i šljokica. Književni deo našeg projekta bio je posebno zanimljiv. Predmet proučavanja kroz čitanje, analizu, istraživačke i stvaralačke zadatke bili su tekstovi, odlomci iz autobiografija poznatih  srpskih naučnika: Mihajla Pupina, Milutina Milankovića i Nikole Tesle. Na kraju  književnog dela projektnog zadatka učenici su pisali prozne sastave na temu: “Moja naučno-istraživačka avantura“. Radove su čitali i analizirali u okviru odeljenjske zajednice, uz dogovor da radovi budu odštampani i oblikovani u odeljensku zbirku pod istim nazivom-pojasnila je učiteljica Tankosava.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474969

1 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Treća nagrada za učenike iz Kuršumlije na Festivalu nauke”

  1. Sve čestitke učenicima i njhovim nastavnicima

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions