U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Tri slike u ogledalu: Dr Zoran Nikolić Pikola

Autor 9 nov 2018

PROKUPLJE- Kada se neki lekar bavi muzikom, ljudima je to simpatično, jer pokazije i drugu stranu svoje ličnosti. Ali, kad već afirmisani mladi muzičar izabere medicinu kao zanimanje-neobično je.

A kada uz to ide i ostvarenje snova, motor jake kubikaže, čitavo bogatstvo (četvoro dece), pa postane i mlad deda, shvatite da sva ta čuda daju jedan divan kolorit životu. Biografija dr Zorana Nikolića – Pikole, čak i šturo napisana, fascinantna je za njegove godine.

Bojeći se da nećemo uspeti da navedemo sve iz njegove prebogate biografije, prepustili smo njemu da ispriča nešto o sebi, kako on to ume, na šta je rado pristao.

  TRI SLIKE U OGLEDALU

Dr Zoran Nikolić – Pikola –

       Slika 1. Rođen je 1965. godine u Prokuplju. U osnovnoj školi bio je član rok grupe “Džoker” (ostali članovi: Vladan Živković-sada advokat, dr Dragan Milić-vaskularni hirurg, Goran Stanković Dakarela-slikar i Saša Kajganović-novinar ). Od 1979. do 1984. god. svirao gitaru u KUD  “Abrašević” kao član orkestara zabavne i narodne muzike, sa kojim je gostovao u više evropskih zemalja.

Od 1982. do 1989.godine kompozitor, tekstopisac i vođa rok grupe “XX vek” sa kojom je imao mnogo uspešnih nastupa širom Srbije i više puta gostovao na televiziji (ostali članovi:Goran Stanković-Dakarela,  Goran Babić-nastavnik muzike, Saša Nikičević-grafički dizajner i  Ivica Spasojević-kompjuterski programer, preminuo 2015.godine).

XX vek”

Od 1987. do 1995. godine svirao u klubovima i kafićima u Nišu i Prokuplju. 1993.godine diplomirao na Mediciniskom fakultetu u Nišu. Od 1995. do 2002. godine. suvlasnik kafića“Enigma” i “Studio” u Prokuplju, u kojima je svirao i pevao.

Devedesetih se oprobao i u novokomponovanoj narodnoj muzici (“Crni uvojci” – snimili i izvodili Goran Babić i Miki Mećava).

Najznačajnije pesme: “Jutarnja zvezda” (izvodili “XX vek”, Goran Babić , Nikola-Nidža Petrović) i “Kiša” (Nikola-Nidža Petrović).

       Slika2. Od 2003.godine specijalista oftalmologije u Prokulju, od kada se muzikom više ne bavi aktivno. Sa dr D.Veselinovićem (Očna klinika Niš) i dr N. Tomanovićem (Engleska) 2003. godine uveo ugradnju veštačkih sočiva nakon operacije katarakte i peribulbarnu lokalnu anesteziju. 2006. godine sa dr. B.Đurovićem (VMA) uveo “lasersku” operaciju katarakte u Prokuplju. Tako je postao poznat u oftalmološkim krugovima Srbije. Od avgusta 2015. godine načelnik Očnog odelejnja u Prokuplju.

Slika 3. Ljubitelj motocikala i dugih vožnji sa prijateljima. Po lepom vremenu na posao dolazi svojim ljubimcem. Na leto je u planu Azurna obala….

Najveće dostignuće: Na manifestaciji “Rok preobraženje”2014. godine nastupio sa tri sina.

Rok preobraženje” 2014.god.

Najveća slabost:Doroteja

Umesto fejsbuka:Samo dobri ljudi mogu biti srećni. Mržnja i ljubomora su besmisleni.

A kad smo već kod sreće, sreća je naša. Imati sugrađanina koji je mogao da ode – a ostao je u našem gradu.

I pokušajte da zamislite talentovanog, šarmantnog, duhovitog, i nadasve inteligentnog čoveka, kako svakog dana, sa muzikom u svojoj glavi, radi “precizno mehaničarski” posao, kao što je oftamologija, kako uvodi novine u posao, svojom energijom ruši barijere, vraća se povremeno rokenrolu, svirajući u bendu sa svojim sinovima, a zatim ga zamislite kako jezdi na svom motoru ljubimcu do Azurne obale … I na sreću Prokupčana, ponovo nazad u svoj grad.

I za kraj, poslušajte ovu divnu baladu, koju je napisao Dr. Nikolić-Pikola, a otpevao prokupački pevač Goran Babić.

Verujem da nećete ostati ravnodušni …

https://www.youtube.com/watch?v=b38EZhEWp24

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87683

9 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Tri slike u ogledalu: Dr Zoran Nikolić Pikola”

  1. gagi

    od dobrih roditelja jos bolji covek .pozdrav i sve najbolje ljudina covek u najbolje doba.

  2. Svaka cast dobar je i kao covek i kao Doctor

  3. ......

    To su pravi prokupcani, divna gradjanska porodina…. a ne boranija koja je dosla u grad u zadnjih 20 godina i uzjahala sve zivo.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up