U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Trijaža Covid pacijenata u Prokuplju i u privatnoj Poliklinici Human Pro

Autor 29 okt 2020

PROKUPLJE- PROKUPLJE – Trenutna epidemiološka situacija u zemlji i svetu nepovoljna je i nosi rizik od infekcije koju izaziva koronavirus. U Prokuplju se trijaži pacijenata pridružila i Poliklinika Human Pro u kojoj rade univerzitetski profesori i stručnjaci i pružaju sve vrste specijalističkih pregleda.

Malo ko od Prokupčana zna da ova poliklinika postoji od 2007. godine i da je osnovana u Nišu. Danas predstavlja vodeću specijalizovanu medicinsku ustanovu za kompletnu biohemijsku, mikrobiološku i patohistološku dijagnostičku analizu pored specijalističkih pregleda.

Paleta usluga je u skladu sa svim svetskim standardima savremene medicinske dijagnostike i terapije, a lekari Opšte prakse koji vrše trijažu obolelih od koronavirusa obavljaju potrebne preglede i rade analize koje ukazuju na postojanje aktuelnog virusa. U timu su lekari saradnici iz Prokuplja i Niša, a poverenje u Human laboratorije izgrađeno je odavno, što je i najvažnije za korisnike usluga. Sada je napravljen popust od 20 % za analize koje ukazuju na koronavirus. Tim lekara je posvećen trenutnoj situaciji i omogućava da se trijaža izvrši, ako za to trenutno ne postoji mogućnost u Domovima zdravlja. Poruka bi bila da čovek, i kada je zdrav, treba da vodi brigu o svom zdravlju i zdravlju okoline, te da blagovremeno odradi analize kojima će se uveriti da je sve u redu. Osim u Nišu i Prokuplju, Poliklinika Human Pro ima svoje sedište i u Aleksincu i Vranju – rekla je Irena Krstić, menadžer poliklinike.

Pročitajte i...  Juče rekordan broj zaraženih koronom u Kuršumliji

U situaciji, kakva je danas, čovek je prinuđen da se obrati privatnim zdravstvenim ustanovama. Poliklinika Human Pro u Prokuplju ima dve laboratorije, u Gariću, a od nedavno i u ulici Milena Jovanovića.

Kao što je u teškim okolnostima i potrebno, a trebalo bi da se podrazumeva, međusobna saradnja zdravstvenih ustanova može doprineti boljem i kvalitetnijem lečenju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487460

29 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Trijaža Covid pacijenata u Prokuplju i u privatnoj Poliklinici Human Pro”

  1. Igor

    Lepo,doktor iz urgentnog radi i u Privatnoj klinici,napusti pa igi kod privatnika

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up