Soko Banja

FAM
BlaceKulturaPoslednje Vesti

U bioskopu u Blacu filmovi “Kantervilski duh” i “Heroji Halijarda”

BLACE- U bioskopu Kulturnog centra Drainac u Blacu u ponedeljak, 13. novembra biće prikazan film – Kantervilski duh. Projekcija filma od 18 časova. Cena karte 250 dinara.

SADRŽAJ

Moderna američka porodica useljava se u svoju tek kupljenu seosku kuću kako bi saznala da li je okružuju duhovi. Ser Simon Kantervil uspešno pohodi terenom više od tri stotine godina, ali u momentu kada pokušava da uplaši nove ukućane susreće se sa novim izazovima. Objave vezane za bioskop možete pogledati na instagram stranici „@bioskopblace“

 

 

U bioskopu u Blacu film – Heroji Halijarda

U bioskopu Kulturnog centra Drainac Blace u ponedelja, 13.novembra projekcija filma – Heroji Halijarda.

Projekcija fima u ponedeljak, 13. novembra od 20 časova.

Cena karte 250 dinara.

SADRŽAJ

U proleće 1944, u trenutku završnice Drugog svetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao „Operacija Halijard“. U pozadini ovog istorijskog događaja odvija se priča o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima. Ilija, najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane. Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji ceo jedan narod odvode u sunovrat.

Soko Banja
Back to top button