U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

U Blacu i Trbunju održana manifestacija “Blace Draincu”

Autor 30 okt 2019

BLACE- Danas je  održana treća po redu manifestacija “ Blace Draincu”. Misao vodilja ovogodišnje manifestacije bio je Drainčev stih “Ovde je nebo moje, ovde je ljubljena Toplica”.

Programski deo manifestacije odvijao se u selu Trbunju, pred Drainčevom rodnom kućom, a potom i u kulturnom centru “ Drainac” koji nosi ime poznatog književnika iz blačkog kraja.

Pred Drainčevom rodnom kućom u selu Trbunju kraj Blace program posvećen 120-to godišnjici od rođenja Rada Drainca, izveli su učenici Srednje škole Blace u saradnji sa Novinarskom radionicom Narodne biblioteke “ Raka Drainac”, koji su čitali Drainčeve stihove. Prisutni su potom imali prilike da čuju stihove gostujućih pesnika među kojima su bili : Dušan Mijajlović Adski, Stamen Milovanović i Biljana Stanojević.

Pročitajte i...  Evo kako će osmaci polagati završni ispit

Programski sadržaj nastavljen je potom u holu Kulturnog centra “ Drainac” u Blacu gde je svečano otvorena izložba izložba i gde su predstavljeni nagrađeni radovi na likovnom i literarnom konkursu u čast Rada Drainca.

Predstavljen je i Tematski zbornik “ Blace Draincu 2” o kojem su govorili priređivači : Slavlica Pavličević direktorka Narodne biblioteke “ Raka Drainac” Blace i dr Mirjana Bojanić Ćirković.

Svoje stihove govorile su i Marija Jevtović i Natalija Pavličević koje su na prošlogodišnjem literarnom konkursu osvojile prvo, odnosno drugo mesto.

Prisutnima se predstavila i recitatorska sekcija Osnovne škole „Stojan Novaković”Blace.

Nagrade nagrađenim na likovnom i literarnom konkursu ispred lokalne samouprave Opštine Blace uručivala je Dragana Radenković, šef  kabineta predsednika Opštine Blace.

Pročitajte i...  Krvavi pir pasa lutalica

Kako smo od dr Mirjane Bojanić Ćirković saznali ove godine na literarnom konkursu koji je raspisan od strane Narodne biblioteke “ Raka Drainac” pristiglo je 60 radova među kojima i 15 naučnih a tradicionalno i ove godine na konkurs su pristigli i radovi iz inostranstva.

U Sali Kulturnog centra “ Drainac” Blace održani su poetsko teatarski susreti pod nazivom “ Oj , drumovi južni !” po tekstu dr Mirjane Bojanić Ćirković u izvođenju učenika Srednje škole u Blacu.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473867

30 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Blacu i Trbunju održana manifestacija “Blace Draincu””

  1. nikola

    bravo deckici

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up