U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U Blacu još 11 zaraženih virusom Covid-19, ukupno 13

Autor 10 apr 2020

BLACE- U Blacu je došlo do povećanja broja obolelih na novi virus u odnosu na prošlu nedelju kada ih je bilo samo dvoje.

Pre dva dana testirano je 30 osoba i od tog broja 22 osobe iz Doma za smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju koje su bile u kontaktu sa radnicom iz Kruševca kod koje je ranije ustanovljeno prisustvo virusa Covid 19 (13 radnika i 9 štićenika), 3 radnika Doma zdravlja Blace i 5 osoba koje su bile u kontaktu sa osobama koje su imale simptome slične virusu Covid 19.

Od 30 testiranih osoba njih 11 je pozitivno na novi virus i to svi iz Doma u Trbunju od kojih je 7 zaposlenih i 4 štićenika.

Pročitajte i...  Sledeće nedelje stiže drugi minimalac, najkasnije 5. juna

Ovakvo stanje zabrinjava i po hitnom postupku biće testirani svi zaposleni i štićenici u Domu u Trbunju kao i osobe sa simptomima koje su bile u kontaktu sa obolelima.

Cilj nam je da što pre dođemo do svih kontakta koji su imali oboleli kako bi što hitnije zaustavili vrtoglavo širenje virusa, kažu nadležni.

„Apelujem na sve građane da poštuju mere izolacije i samoizolacije i da do kraja vanrednog stanja poštuju sve preporuke nadležnih organa i da pre svega ostanu kod kuće.  Ne želimo da Blace bude novo žarište virusa, molim vas ostanite kod kuće. Svi koji osećaju simptome slične virusu ili su imali kontakte sa obolelima da se jave Domu zdravlja u ambulanti za Covid 19 koja je otvorena od 07.00-22.00. Lokalna samouprava obezbedila je zaštitna sredstva i sredstva za dezinfekciju Domu zdravlja, Domu u Trbunju i Domu za smeštaj starih lica. Činimo sve što je moguće u ovom trenutku- saopštio je Predsednik opštine Blace Milan Ćurčić.“

Pročitajte i...  Stigle baterije za slušne aparate

 

 

 

 

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480367

10 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

9 komentara za “U Blacu još 11 zaraženih virusom Covid-19, ukupno 13”

 1. Maja

  A u Kuršumliji dajte nam izveštaje svakog dana za našu Kuršumliju ?

 2. Kiki

  Većina radnika nije testirana, oni se slobodno kreću po gradu. A nemaju ni odgovarajuću opremu kako bi se zaštitili na radnom mestu, a svi znamo kakvi su uslovi u domu. Takođe nisu testirani ni svi korisnici,a oni su jedni od najugroženijih.

 3. Zasto se cutalo o tome, nije sramota kazati ko je bolestan sramota je cutati,,, treba misliti na ostalih 5000 stanovnika, ili cekati dok se prosiri pa tek onda reci

 4. Kako sad odjednom ima zarazenih a pre neki dan nije bilo.

 5. Realna-samoodbrana

  Pa sramota je u Blacu da se kaze da si bolestan i da nemaš, sve ostalo je veliki uspeh ma o cemu naopakom i nemoralnom da se radi.

 6. Anonimni

  U potpunosti se slažem sa Vama realna-samoodbrana . Nazalost je tako na bolesne i siromašne gledaju sa visine. Kao da je bolest I siromaštvo greh.A i mi smo prost narod navikli da se brinemo ko će sta da kaze. Više se poštuju lopovi i nemoral. Znam da nema veze sa temom ali ne mogu da ne kažem. Blacem vladaju dva čoveka koja su najvažnija i oni mamini i tatini sinovi a ostali građani su nebitni. Još bitnije u ovoj situaciji je da oni koji su zaraženi ne kriju da ne bih druge zarazili.

 7. Anonimni

  Nije odjednom.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up