U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Blacu održano prvo Državno prvenstvo ultralakih aviona i motornih zmajeva

Autor 25 avg 2019

BLACE- U okviru programskog dela 17. privredno-turističke manifestacije Dani šljive Blace 2019, na aerodromu aero kluba Blace u selu Lazarevac održano je prvo prvenstvo ultralakih aviona i motornih zmajeva.

Organizatori su bili Aero klub Blace i Udruženje ekstremnih sportova Toplica Prokuplje.

Kako smo od predsednika Udruženja ekstremnih sportova Toplica Prokuplje, Saše Miljkovića saznali učešće je uzeo veliki broj takmičara a pre samog takmičenja oni su posetiocima priuštili uživanje u aero mitingu.

On zahvalio i aero klubu iz Ćuprije koji je dao veliku podršku da ovo takmičenje bude na visokom nivou u organizacionom delu.

Državno prvestvo posetio je i predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić sa delegacijom Istočnog Sarajeva.

Aerodrom Aero kluba Blace u Lazarevcu, jedini je aerodrom u Topličkom okrugu i ovo je prvo državno prvenstvo ove vrste koje je održano u ovom kraju.

Pročitajte i...  Sećanje na Bratislava: Nije mrtav ratnik koji je poginuo nego ratnik koji je zaboravljen!

Želja organizatora je da ovo postane tradicija i da se od naredne godine ovde održava i Liga takmičenja ultra lakih letilica.

Marjana Radonjić na ovo takmičenje došla je iz Crne Gore. Ona je pilot paraglajdinga i poručila je i ostalim ženama da se oprobaju u ovom sportu jer je osećaj fantastičan. Ona je kako saznajemo imala brojne letove iznad Srbije, Crne Gore i Makedonije.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470871

25 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up