U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

U Blacu počela 1. Dečja književna kolonija

Autor 1 jul 2019

BLACE- U Blacu je danas počela 1. Dečja književna kolonija koja će trajati dva dana. Organizator kolonije je Narodna biblioteka “Raka Drainac“ Blace, Narodna biblioteka Kuršumlija i Udruženje građana Topisci. Projekat je podržan od strane Opštine Blace.

Na 1. Dečjoj književnoj koloniji učešće su uzeli osnovci i srednjoškolci iz Blaca, Doljevca i Kuršumlije.

Gosti prvog dana kolonije bili su pisci Tode Nikoletić i Branimir Rosić.

Kolonija je počela u Narodnoj biblioteci „Raka Drainac“ u Blacu radionicom na temu „ Kako sam postao pesnik“ gde su se prisutnim učesnicima predstavili pisci za decu Tode Nikoletić i Branimir Rosić.

Usledila je poseta Predškolskoj ustanovi „Naša radost” u Blacu u druženje sa mališanima gde su se već pomenuti pesnici mališanima predstavili svojim poetskim teatrom.

Pročitajte i...  Žitorađa: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

Svi učesnici 1. Dečje književne kolonije bili su potom na prijemu kod predsednika Opštine Blace Milana Ćurčića koji je istakao da je danas imao veliku čast da ugosti sve učesnike 1. Dečje književne kolonije.

-Opšitna Blace podržala je ovaj projekat i nadam se da će u narednim godinama dečja književna kolonija imati sve više učesnika i da će postati tradicionalna-rekao je Ćurćić.

Gostujući pisci Tode Nikoletić i Branimir Rosić ističu da je ovo pravi praznik knjige ukazavši i na važnost postojanja ovakvih „festivala“.

Programski sadržaj prvog dana književne kolonije nastavljen je posetom Narodnoj biblioteci Kuršumlija, obilaskom legata akademika Vojina Šulovića,  posetom Hramu Sv. Nikole u Kuršumliji i odlaskom u Prolom banju.

Pročitajte i...  Sportske igre mladih: Prvi turniri u Kuršumliji 7. juna

Za sutra je planirano održavanje nekoliko radionica koje će održati dr Mirjana Bojanić Ćirković, Jasmina Ćirković Dragićević i Slavica Pavličević.

Učesnicima kolonije sutra će se predstaviti pisci Violeta Jović i Vlasta Cenić.

Za sutra je planirana i poseta Đavoljoj varoši.

Projekat Dečja književna kolonija Blace 2019. osmišljena je sa ciljem da okupi i afirmiše decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta sa teritorije Toplice, zainteresovanu za misiju širenja kulture pisanja i čitanja, a koja se i sama ostvaruju kao mladi pisci.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=468833

1 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up