BlaceKulturaPoslednje Vesti

U Blacu počela druga dečija književna kolonija

BLACE- U Narodnoj biblioteci „ Raka Drainac“ u Blacu danas je počela druga dečja književna kolonija – Blace 2020 koja će trajati dva dana.

Dečja književna kolonija u Blacu održava se u okviru projekta koji sufinansira Opština Blace a u realizaciji Narodne bibliteke „ Raka Drainac“ Blace, Narodne biblioteke Kuršumlija i Udruženja građana „ Topisci“.

Učesnici kolonije su osnovci i srednjoškolci iz Blaca, Kuršumlije i Doljevca.

Prisutne je najpre u Narodnoj biblioteci „ Raka Drainac“ u Blacu pozdravila direktorka Slavica Pavličević koja je ovom prilikom najavila goste kolonije a to su poznati pisci Branko Stefanović i Stefan Mitić Tićmi.

Ispred Udruženja „ Topisci“ prisutne je pozdravila Mirjana Bojanić Ćirković.

Usledila je radionica „ Kako sam postao pesnik“ a potom i Književni susret i druženje učesnika kolonije sa mališanima iz predškolske ustanove „ Naša radost „ Blace.

Pomenuti pisci održali su i poetski teatar a prisutne je obišao i zamenik predsednika Opštine Blace Nikola Milinčić sa saradnicima.

On je ovom prilikom poručio da će lokalna samouprava uvek podržavati ovakve stvari koje su korisne i mnogo znače deci a utiču i na promociju čitave opštine.

Dalja programska dešavanja nastavljena su u Drainčevoj rodnoj kući u selu Trbunju gde je Mirjana Bojanić Ćirković održala Kreativnu radionicu na temu „ Nepoznati Drainac“.

Učesnici kolonije obišli su i Narodnu biblioteku u Kuršumliji a dalja programska dešavanja nastavljena su obilaskom Legata akademika Vojina Šulovića, posetom Hramu Svetog Nikole u Kuršumliji, kao i poseta Đavoljoj varoši gde će biti održana radionica „ Oživi legendu“.

Druga dečja književna kolonija održava se i sutra u Blacu.

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button