Smiley face
U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti.

U Blacu promovisana dečija knjiga godine

Autor 25 sep 2018

BLACE- Narodna biblioteka „Raka Drainac“ Blace danas je za učenike Osnovne škole „Stojan Novaković“  organizovala promociju knjige „Ja sam Akiko“, autora Stefana Mitića.

Autor knjige, koja je na Međunarodnom festivalu „ Trg od knjige“ proglašena je za dečju knjigu godine 2018, najpre je posetio Narodnu biblioteku „Raka Drainac“ nakon čega je u školskom restoranu održana promocija iste kojoj su prisustvovali učenici šestog razreda.

Inače ovo je jedna od najprodavanijih knjiga u Laguni, a pre gostovanja u Blacu, Stefan MiTić koji se potpisuje i pod pseudonimom Stefan Tićmi, imao je promociju knjige u Lazarevcu na Međunarodnom festivalu humora za decu.

Ono što je u najavi za naredni period imao da kaže, je da uveliko radi na novom rukopisu a sprema se i nova lutkarska predstava u Leskovačkom Narodnom pozorištu.

Blačkim osnovcima, gostujućeg pisca predstavila je direktorka Narodne biblioteke „ Raka Drainac“ u Blacu Slavica Pavličević nakon čega je usledila i promocija knjige „ Ja sam Akiko“.

Iz biografije autora:

Stefan Mitić rođen je 1992.godine u Leskovcu. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Jedan je od osnivača Omladinskog kluba Aničiki, neprofitabilne oraganizacije u naselju Ančiki, u kojem, je zajedno sa svojim kolegama, od napuštene kuće napravio malu besplatnu biblioteku sa preko 5000 knjiga.

Stefan je široj javnosti poznat kao osoba koja je prevela poeziju na znakovni jezik, prilagođenu gluvim i nagluvim osobama zahvaljujući osobama iz Udruženja gluvih i nagluvih u Nišu.

Krajem, 2016.godine njegov lik je, pored osam mladih Leskovčana, bio oslikan kao mutal na zidu Glavne autobuske stanice u okviru projekta „ I ti možeš da inspirišeš“ i poslužio je kao inspiracija mladim ljudima u Leskovcu.

Na Međunarodnom festivalu „ Trg od knjige“ njegova knjiga Ja sam Akiko u izdanju Lagune proglašena je za dečju knjigu godine 2018. Neke pesme prevedene su mu na makedonski, engleski i ruski jezik.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85487

25 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up