U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

U čast Radu Draincu

Autor 7 maj 2019

KURŠUMLIJA- U čast najvećem topličkom pesniku Radu Draincu u prepunoj sali OŠ “Miloje Zakić” u Kuršumliji dečiji pesnici Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović, Tode Nikoletić i Vlasta Cenić održali su interaktivni poetski čas učenicima ove škole. Čas je održan povodom pola veka Drainčevih književnih susreta. Pesnici  su bili u prilici da učenike podsete na svoje najlepše stihove, počev od dečje himne „Deca su ukras sveta“, do zagonetki, pitalica…  sve sa ciljem da se kod dece izazove pozitivna reakcija i približe stihovi koje oni uče na časovima. Na kraju najboljim „čitalićima“ učesnicima takmičenja, pesnici su uručili diplome.

Zahvaljujući organizatorima, biblioteci „Rade Drainac“, direktoru Draganu Ognjanoviću, Nebojši Gašiću iz Kuršumlijske biblioteke, OŠ “Miloje Zakić” i nastavnici srpskog jezika i književnosti Biljani Manić, đaci su bili u prilici da na jednom mestu slušaju najbolje dečije pesnike, koji su im na svoj maestralan način približili lepotu pisane reči. Ukazali su im na jezičko bogastvo o podstakli na misaono i filozofsko razmišljanje.

Pročitajte i...  Foto vest: Pun bazen hotela Jelak, pogled sa trećeg sprata

Ono što treba naglasiti na kraju, svi pesnici počev od Ršumovića čije pesme deca još od vrtića i pevaju i recituju, pa do Odalovića, Nikoletića i Cenića, deci su bili zanimljivi jer su planski ukomponovali svoj nastup i izazvali očekivano pozitivnu reakciju dece.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465658

7 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “U čast Radu Draincu”

  1. Nikola

    Prelepo i trebalo bi da se ovakve stvari cesce desavaju ali je pitanje i za organizatore i za rukovodstvo Drinke Pavlovic zasto su deca iz Drinke nisu bila ukljucena i nije im omoguceno da prisustvuju?

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up