U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

U Domu zdravlja Blace obeležen Međunarodni dan deteta

Autor 21 nov 2019

BLACE- Međunarodni dan deteta, 20. novembar, obeležava se sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na sve obaveze koje društvo ima prema deci, kao i na najvažnije probleme sa kojima se deca suočavaju.

Obeležavanjem ovog dana, Dom zdravlja Blace se jasno obratio javnosti sa pozivom da se opšta pažnja zajednice dodatno usmeri na potrebe najmlađeg dela stanovništva. To je istovremeno apel da se pojedinci, grupe, ustanove, državne institucije, nevladin sektor nađu na istom plemenitom zadatku stvaranja uslova za lepše i srećnije detinjstvo.

Ono što se čini za dobrobit dece nikad nije dovoljno.

Zato bi trebalo da se baš na ovaj dan svako od nas posebno zamisli nad pitanjem šta bi lično – kao otac, medicinska sestra, lekar, vaspitačica, sused, profesorka, umetnik, novinarka, sportista…lepo i korisno mogao da učini za decu. Makar za jedno dete. Svoje ili bilo koje.

Pročitajte i...  U Prokuplju na bolničkom lečenju 31 pacijent sa simptomima koronavirusa, najviše iz Kuršumlije

Dom zdravlja Blace je želeo da današnji boravak dece u ovoj ustanovi učini bar malo prijatnijim i opuštenijim nego obično. Zdravstveni radnici su uz uobičajene usluge u službi za zdravstvenu zaštitu dece delili i čokoladice, bombone, lizalice, kao i mnogo lepih reči saveta i naravno osmeha.

Ovaj dan – Međunarodni dan deteta, promoviše međusobnu interakciju i razumevanje među decom i dobrobit dece u svetu.

Obeležava se i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474642

21 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up