U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

U Domu zdravlja Blace obeležena Nacionalna nedelja zdravlja usta i zuba

Autor 18 maj 2019

BLACE- Povodom obeležavanja 29. Nacionalne nedelje zdravlja usta i zuba koja se ove godine obeležava od 13. do 19. maja 2019. godine, ovu manifestaciju obeležili smo nizom akcija koje imaju za cilj da ukažu na važnost oralnog zdravlja, kao dela opšteg zdravlja. Nosioci aktivnosti su zaposleni u stomatološoj službi Doma zdravlja Blace.

Mere zaštite zuba treba sprovoditi tokom čitavog života počevši i pre nicanja zuba, tj. tokom trudnoće. Posebno značajna ciljna grupa za preventivni rad su trudnice i deca školskog i predškolskog uzrasta kod kojih se mogu sprovesti skoro sve mere zaštite stalnih i preostalih mlečnih zuba. U predškolskom i školskom uzrastu se i mnogo toga nauči o oralnom zdravlju i navike o higijeni se ustaljuju. Iz navedenih razloga, u okviru ove kampanje posebno su aktivna deca predškolskog i osnovnog školskog uzrasta, nastavnici i roditelji

Pročitajte i...  Prezentacija projekata za savetodavce PSS

U protekloj nedelju su stomatolozi Doma zdravlja organiѕovali preventivne preglede velikog broja  dece u cilju sprovođenja mera zaštite stalnih i mlečnih zuba. U akciju su bila uključena deca predškolskog i školskog uzrasta sa kojima su stomatolozi zajedno učili o pravilnoj oralnoj higijeni, faktorima rizika koji doprinise razvoju bolesti usta i zuba, i sve to kroz radionice i predavanja, i na zabavan način ukazano im je na značaj dobrog oralnog zdravlja za svakodnevne aktivnosti kao sto su govor i smeh.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466415

18 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Domu zdravlja Blace obeležena Nacionalna nedelja zdravlja usta i zuba”

  1. Blace

    Nas odrasle koji smo na birou i ne treba da placamo popravke zuba lekari salju u privatne ordinacije.Sramota.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up