U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

U Grguru održana manifestacija „Selo slavi šljivu“, Vučić poslao izaslanika

Autor 21 sep 2019

BLACE- U blačkom selu Grguru održana je jubilarna 10. manifestacija – Selo slavi šljivu.

Manifestaciju je svečano proglasila otvorenom zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović a specijalni gost bio je savetnik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Milorad Veljović.

Prilikom svečanog govora, zamenica predsednika Opštine Blace, Suzana Veljović pozdravila je sve prisutne izrazivši veliko zadovoljstvo što manifestaciji kao specijalni gost prisustvuje izaslanik predsednika Republike Srbije, Milorad Veljović.

  • Mi smo mala opština ali velika sa brojem od tri miliona stabala šljiva, istakla je podatak vredan pažnje u svom svečanom govoru zamenica predsednika Opštine Blace, Suzana Veljović.

Organizatori kulturno-umetničkog dela programa bili su KUD Stojan Novaković i Folklorni ansambl Drainac Blace, koji su se prisutnima predstavili igrom i pesmom.

Zdravicu je govorio meštanin sela Grgura, Rade Lazarević:

-Naša šljiva na daleko znana, sad se vozi preko okeana, deo je zdravice koja govori o bogatstvu blačkog kraja, šljivi kao voću koje je u ovoj opštini najzastupljenije.

U selu koje je ime dobilo po Grguru Brankoviću prisutnima se predstavio i narodni guslar iz Igrišta kod Kuršumlije, Života Jevremović sa pesmom – Igrištani na Kajmakčalanu.

Šljivi u čast u Grguru koncert je održao Nemanja Nikolić sa svojim gostima.

Organizatori manifestacije bili su SO Blace i MZ Grgure.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472053

21 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Grguru održana manifestacija „Selo slavi šljivu“, Vučić poslao izaslanika”

  1. Pevač- seljak

    Vidim baš je manifestacija bila posećena!!!Batalite više da slavite nešto što su izmislili bivši.Vidite kako ste prošli i kako vam narod vraća za povratak na staro

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions