U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U interesu vinogradara je da se upišu u vinski registar

Autor 23 okt 2020

PROKUPLJE- Na osnovu Zakona o vinu, vinogradari koji poseduju više od deset ari pod vinovom lozom, u obavezi su da se upišu u vinogradarski registar. U ovaj registar su dužni da se upišu i vinogradari koji imaju manje površine od deset ari, ako svoje grožđe stavljaju u promet.

Savetodavac za voćarstvo i vinogradarstvo, Magdalena Todorović izjavila je da je u interesu samih vinogradara da se upišu u vinski registar.

-Jedan od ciljeva ovog upisa je taj da se tačno utvrde površine pod vinovom lozom i proizvodni potencijali vinograda.Prilikom upisa u registar, koji je besplatan, svakom vinogradaru dodeljuje se vinogradarski broj, izjavila je ona i dodala da podsticajna sredstva za vinogradarstvo, koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, mogu dobiti samo oni vlasnici vinograda koji su upisani u vinski registar.

Pročitajte i...  Sve više pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Svi vinogradari zainteresovani za upis u ovaj registar bliže informacije mogu dobiti u prostorijama Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Prokuplja ili na broj telefona 027/810-0525.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487229

23 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U interesu vinogradara je da se upišu u vinski registar”

  1. Toliko

    Vinarski registar

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up