U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Žitorađa.

U Konjarniku počela likovna kolonija „Koreni 2019.“

Autor 16 jula 2019

ŽITORAĐA- U Konjarniku kod Žitorađe danas je počela deveta po redu likovna kolonija „Koreni 2019.“ Na koloniji učestvuje 14 umetnika i trajaće do 21. jula. Likovna kolonija Koreni je internacionalnog karaktera i ugostiće umetnike iz Rusije, Makedonije, Republike Srpske i Srbije. Na likovnoj koloniji Koreni do sada je učestvovalo više od sedamdeset likovnih umetnika gotovo svih pravaca. Kako kaže direktor Narodne biblioteke u Žitorađi Vlada Marjanović likovna kolonija Koreni pokrenuta je 2011. godine i do danas se veoma uspešno realizuje uz učešće brojnih umetnika iz zemlje i regiona.

-Svrha ove manifestacije je promocija prirodnih resursa opštine Žirorađa sa ciljem vraćanja našim korenima radi promocije kulture, istorije i običaja ovog kraja. Na likovnoj koloniji Koreni do sada je učestvovalo više od 70 umetnika. Svi učesnici su ostavili trag i doprineli promociji kolonije kroz svoj lik i delo- kaže direktor Marjanović.

Pročitajte i...  Kosanica sa novim trenerom ponovo napada Srpsku ligu

Na koloniji Koreni 2019. će učestvovati umetnici: Radoslav Jović – Ujkin, Milovan Penkov – Penkaso, Suzana Pavlović, Filip Cakoski, Vanja Kašavelska, Vladimir Koževnikov, Anatolij Ivakin, Jelica Ašanin, Aleksandar Bajunović, Dragana Babić, Zorica  Mitković, Natalija Radovanović i Milena Krstić.

Selektor likovne kolonije Koreni 2019. je Dejan Miletić. Uporedo sa već afirmisanim akademskim slikarima će raditi i učiti deca, mlade nade iz opštine Žitorađa.

Likovnu koloniju Koreni 2019. organizuje Narodna biblioteka Žitorađa, a pokrovitelj manifestacije je opština Žitorađa.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469398

16 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up