U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Žitorađa.

U Konjarniku počela likovna kolonija “Koreni 2019.”

Autor 16 jula 2019

ŽITORAĐA- U Konjarniku kod Žitorađe danas je počela deveta po redu likovna kolonija „Koreni 2019.“ Na koloniji učestvuje 14 umetnika i trajaće do 21. jula. Likovna kolonija Koreni je internacionalnog karaktera i ugostiće umetnike iz Rusije, Makedonije, Republike Srpske i Srbije. Na likovnoj koloniji Koreni do sada je učestvovalo više od sedamdeset likovnih umetnika gotovo svih pravaca. Kako kaže direktor Narodne biblioteke u Žitorađi Vlada Marjanović likovna kolonija Koreni pokrenuta je 2011. godine i do danas se veoma uspešno realizuje uz učešće brojnih umetnika iz zemlje i regiona.

-Svrha ove manifestacije je promocija prirodnih resursa opštine Žirorađa sa ciljem vraćanja našim korenima radi promocije kulture, istorije i običaja ovog kraja. Na likovnoj koloniji Koreni do sada je učestvovalo više od 70 umetnika. Svi učesnici su ostavili trag i doprineli promociji kolonije kroz svoj lik i delo- kaže direktor Marjanović.

Pročitajte i...  U Prokuplju prikupljeno 50 jedinica krvi

Na koloniji Koreni 2019. će učestvovati umetnici: Radoslav Jović – Ujkin, Milovan Penkov – Penkaso, Suzana Pavlović, Filip Cakoski, Vanja Kašavelska, Vladimir Koževnikov, Anatolij Ivakin, Jelica Ašanin, Aleksandar Bajunović, Dragana Babić, Zorica  Mitković, Natalija Radovanović i Milena Krstić.

Selektor likovne kolonije Koreni 2019. je Dejan Miletić. Uporedo sa već afirmisanim akademskim slikarima će raditi i učiti deca, mlade nade iz opštine Žitorađa.

Likovnu koloniju Koreni 2019. organizuje Narodna biblioteka Žitorađa, a pokrovitelj manifestacije je opština Žitorađa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
online free course
download karbonn firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469398

16 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up