U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Sport.

U Kuršumliji otvorene Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija za decu i omladinu u Evropi

Autor 27 jun 2020

KURŠUMLIJA- Na terenima Sportskog centra Kuršumlija danas su otvorene Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija za decu i omladinu u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Na igrama u Kuršumliji učestvuje oko 300 dece školskog uzrasta u pet sportova. Pre zvaničnog otvaranja priređena je zabava za decu. Igre je otvorio predsednik SO Kuršumlija Dejan Lović. On je istakao da je za lokalnu samoupravu veoma važno što se igre održavaju u Kuršumliji i dodao da su Sportske igre mladih upisane u kalendar manifestacija u Kuršumliji. Igre su zvanično počele paljenjem baklje.

Inače, Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

Prošle godine u projektu Sportske igare mladih u Srbiji učestvovalo je 75.024 takmičara.

Učesnici Sportskih igara mladih u Srbiji, u 2019. bili su mali sportisti iz 187 mesta naše zemlje.

Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna. Ovo nije obično takmičenje, već spajanje dece regiona.

Udruženje za sport i rekreaciju Sportske igre mladih je u decembru 2017. primljeno u članstvo u Sportski savez Srbije i u Savez za školski sport Srbije.

Današnja manifestacija u Kuršumliji posvećena je nedavno preminulom predsedniku Sportskog saveza opštine Kuršumlija Draganu Petroviću.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483093

27 jun 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Kuršumliji otvorene Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija za decu i omladinu u Evropi”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions