U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Maloj Plani ponovo radi biblioteka

Autor 28 nov 2019

PROKUPLJE- U selu Mala Plana kod Prokuplja, u zgradi stare Pošte, posle tačno 15 godina ponovo je otvoren ogranak Narodne biblioteke „Rade Drainac“. Tim povodom, ovom izdvojenom delu prokupačke Biblioteke od programske akcije Radio Beograda „Knjiga solidarnosti“, stiglo je na poklon oko 1000 knjiga.

-Početni fond je oko 3000 knjiga. Zahvaljujući Radio Beogradu i programskoj akciji „Knjiga solidarnosti“, taj broj će biti znatno veći. Sve ono što nedostaje za čitanje, đaci i meštani u Maloj Plani, ali i okolnim selima, moći će da potraže u ogranku Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u njihovom mestu. Nadam se da ćemo taj prostor u narednim godinama oplemeniti, možda i uvećati, ali je bitno da smo krenuli i napravili prvi korak, rekao je direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović.

On se ovom prilikom posebno zahvalio uredniku akcije „Knjiga solidarnosti“, Mihailu Šćepanoviću, koji je prošle godine istom ovakvom akcijom pomogao otvaranje ogranka Biblioteke u selu Donja Stražava.

-Drago mi je da smo danas u prilici da knjige poklonimo i Biblioteci u školi „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani. Njeni učenici su danas dobili 300 knjiga, koje su za njih sakupljali njihovi vršnjaci. To su uglavnom knjige za uzrast od prvog do osmog razreda, ali je tu i školska lektira, a sve one su zajedno poklon njihovih vršnjaka iz Beograda, ali i mnogih izdavačkih kuća. Veliko mi je zadovoljstvo da vidim da će te prelepe knjige, imati svoje mesto i čitaoce, istakao je Mihailo Šćepanović.

Direktor Osnovne škole „Svetislav Mirković Nenad“, Goran Marjanović se ovom prilikom zahvalio darodavcima i naglasio da će ove knjige svakako biti od koristi deci koja pohađaju ovu Školu.

U fiskulturnoj sali Škole, goste su pozdravili njeni učenici, recitujući svoje omiljene stihove. Tom prilikom, đake i nastavnike, pozdravio je i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović.

-Zahvaljujem se Mihailu Šćepanoviću, predstavniku RTS-a na poklonu i brizi za naš kraj i našu decu, koja će najviše koristiti dobijene knjige. Delatnost ogranka Biblioteke u Maloj Plani, biće u tesnoj saradnji sa Školom i nadamo se da će se u narednoj godini ona dodatno unaprediti nabavkom nove računarske opreme, povećanjem prostora, opremanjem čitaonice i pružanjem novih usluga korisnicima, naglasio je Paunović.

I član Gradskog veća za kulturu, Milica Erić, prisustvovala je otvaranju ogranka prokupačke Biblioteke u Maloj Plani i tom prilikom rekla da je poklon od 1000 knjiga pravo blago za sve one koji će ovde moći da pozajme svoj omiljeni roman na čitanje.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474881

28 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions