U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Maloj Plani otvorena kreativna radionica za najmlađe

Autor 10 dec 2019

PROKUPLJE- U Osnovnoj školi „Svetislav Mirković Nenad“ u Maloj Plani, otvorena je kreativna radionica za decu od tri do pet godina.
-Reč je o projektu Svetske banke od četiri miliona dinara, koji će biti realizovan u naredne tri godine, preko Nevladine organizacije „Inkluzija danas“. Predškolska ustanova „Neven“ je u ovom projektu direktni saradnik, rekla je direktorka ove ustanove Vesna Jovanović.
Ona je dodala da je cilj ove radionice, da se deci koja nisu polaznici vrtića omogući da se druže sa svojim vršnjacima i kroz različite kreativne aktivnosti socijalizuju.

-Planirano je da projekat obuhvati 50 mališana, 25 u Maloj Plani i isto toliko u Donjoj Stražavi. Škola u ovom mestu se trenutno uređuje, opremaju se prostorije, tako će deca i tamo uskoro moći da se druže, istakla je Jovanović.
U Maloj Plani je ovim projektom trenutno obuhvaćeno 14 dece, ali se, prema rečima vaspitačice Valentine Stojanović koja radi sa njima, očekuje da taj broj bude veći.
-Juče smo počeli sa realizacijom ove kreativne radionice. Na početku smo, tek se upoznajemo, ali ćemo sigurno lepo da se družimo uz pesmu, igru, slikanje. Deca ovde borave od 12 do 14 sati dva dana u nedelji, ponedeljkom i utorkom, a pre njih od 7.30 do 11.30 ovde su predškolci, polaznici naše ustanove, naglasila je vaspitačica Valentina Stojanović, koja radi u prokupačkoj Predškolskoj ustanovi „Neven“.
Ona je istakla da će ovu kreativu radionicu u Maloj Plani posećivati i deca iz svih okolnih sela, između ostalih i Potočića, Drenovca, Resinca, Gubetina.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475408

10 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions