U kategoriji Društvo, Merošina, Poslednje Vesti.

U Merošini obeležen dan opštine

Autor 2 jul 2018

MEROŠINA- Svečanom sednicom skupštine opštine Merošina, izveštajem predsednika Bojana Nešića, dodelom „Prvojulskih“ nagrada najboljim učenicima i prigodnim kulturno-umetničkim programom, u sali Narodne biblioteke, obeležen je 1. jul, Dan opštine Merošina.

Uz prisustvo brojnih gostiju, građana i radnika javnih preduzeća i ustanova, članova veća, odbornika i predstavnika lokalne samouprave, sednicu je otvorila predsednica Skupštine Sanja Stajić. Nakon utvrđivanja dnevnog reda i uvodnog predstavljanja, izveštaj o realizovanim aktivnostima lokalne samouprave u 2017. i 2018. godini, podneo je predsednik opštine Merošina Bojan Nešić.

„U 2017. godini realizovano je nekoliko projekta javnih radova za zapošljavanje teže zapošljivih lica i osoba sa invaliditetom, takođe je u JKP „Merošina“ sproveden javni rad za 10 osoba sa invaliditetom na period od četiri meseca. Izgrađena kanalizaciona mreža u naselju Merošina, sanirana i obnovljena škola u Oblačini, izrađena tehnička dokumentacija za vodovodnu mrežu u naselju Brest i rekonstrukciju objekta Narodne biblioteke“- istakao je Nešić.

Pročitajte i...  Prvi digitalni sajam cveća u Blacu na pravi način promovisao proizvođače cveća

U postupku realizacije je sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje o realizaciji međusobnih prava i obaveza aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu.

„Programom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje predviđeno je da se za program javnih radova izdvoji 3 miliona dinara, i za program obuke na zahtev poslodavca 2 miliona dinara. Sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave realizujemo projekat modernizacije računarske opreme i servisa E-uprava“ -kaže predsednik u svom izveštaju.

U završnoj fazi su i projekti izgradnje sportske sale u Osnovnoj školi u Merošini i igrališta za male sportove u Azbresnici.

Nakon izveštaja predsednik opštine Merošina Bojan Nešić uručio je „Prvojulske“ nagrade najboljim učenicima za postignute rezultate u prethodnoj školskoj godini. Nagrađeni su nosioci Vukove diplome: Emilija Stošić, učenica generacije Osnovne škole „Jastrebački partizani“ Merošina iz odeljenja u Oblačini, zatim, Katarina Đorđević, Veljko Đorđević, Luka Nešić, Uroš Nešić, Magdalena Ristić, Nikola Ristić, Nikola Veljković, Anastasija Đorđević, Hristina Milovanović i Jana Veljković iz odeljenja u Merošini. Nataliji Mikić iz odeljenja u Oblačini, Aleksandri Vasić, Ani Sibinović i Anđeli Tasić iz odeljenja u Balajncu.

Pročitajte i...  Hapšenje zbog nasilja u porodici

Iz odeljenja u Azbresnici nagrađeni su Lazar Stanković, Teodora Jovanović i Milica Milošević, kao i Kristina Ilić i Dušan Stojanović iz odeljenja u Jugbogdanovcu.

Za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz Engleskog jezika nagrađena je Aleksandra Kocić iz Baličevca.

Nagrađeni su i Ilija Ilić, Filip Todorović, Đorđe Antić, Teodora Stanković, Jovana Jovanović i Teodora Savić za plasmane na republičkim takmičenjima osnovnih škola.

Anđela Stanković iz Kovanluka, učenica 3. razreda Pravno-poslovne škole u Nišu, nagrađena je „Prvojulskom“ nagradom za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike. Pored nje nagrađeni su i Jovana Milenković, Ognjen Radenkovic, Anabela Banković, Milica Ilić i Danilo Tonić.

Za izuzetne rezutate u šahu nagrađen je David Kitanović iz Gradišta, nosioc 4. kategorije, za osvojeno drugo mesto na regionalnom kadetskom takmičenju i međunarodnom takmičenju OPEN Niš i prvom mestu na gradskom takmičenju „Sveti Vasilije Ostroški“ u Nišu.

Pročitajte i...  Završavaju se radovi na postavljanju behaton ploča na trotoarima u Prokuplju

Kulturno umetnički program priredili članovi folklorne sekcije Narodne biblioteke i vokalni solisti.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82431

2 jul 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Merošini obeležen dan opštine”

  1. Anonimni

    U celoj ovoj priči gospoda iz fotelja ne vidi gde se nalazi Jugbogdanovačka reka-jer naravno mi smo za njih prekobrežani, jer nema nas ni u priči kod njih, a ovim ne želim da umanjim uspehe pomenute dece u celoj toj priči ali mi je opšte poznato da su sve to deca njihovih prijatelja i deca onih **koji se muvaju* po opštinu, i da je imalo i ima dece koja su pre svih zasluživala pažnjui nagrade, ali tako je to kod nas **

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up