U kategoriji Društvo, Merošina, Poslednje Vesti.

U Merošini obeležen dan opštine

Autor 2 jula 2018

MEROŠINA- Svečanom sednicom skupštine opštine Merošina, izveštajem predsednika Bojana Nešića, dodelom „Prvojulskih“ nagrada najboljim učenicima i prigodnim kulturno-umetničkim programom, u sali Narodne biblioteke, obeležen je 1. jul, Dan opštine Merošina.

Uz prisustvo brojnih gostiju, građana i radnika javnih preduzeća i ustanova, članova veća, odbornika i predstavnika lokalne samouprave, sednicu je otvorila predsednica Skupštine Sanja Stajić. Nakon utvrđivanja dnevnog reda i uvodnog predstavljanja, izveštaj o realizovanim aktivnostima lokalne samouprave u 2017. i 2018. godini, podneo je predsednik opštine Merošina Bojan Nešić.

„U 2017. godini realizovano je nekoliko projekta javnih radova za zapošljavanje teže zapošljivih lica i osoba sa invaliditetom, takođe je u JKP „Merošina“ sproveden javni rad za 10 osoba sa invaliditetom na period od četiri meseca. Izgrađena kanalizaciona mreža u naselju Merošina, sanirana i obnovljena škola u Oblačini, izrađena tehnička dokumentacija za vodovodnu mrežu u naselju Brest i rekonstrukciju objekta Narodne biblioteke“- istakao je Nešić.

U postupku realizacije je sporazum sa Nacionalnom službom za zapošljavanje o realizaciji međusobnih prava i obaveza aktivne politike zapošljavanja za 2018. godinu.

„Programom sa Nacionalnom službom za zapošljavanje predviđeno je da se za program javnih radova izdvoji 3 miliona dinara, i za program obuke na zahtev poslodavca 2 miliona dinara. Sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave realizujemo projekat modernizacije računarske opreme i servisa E-uprava“ -kaže predsednik u svom izveštaju.

U završnoj fazi su i projekti izgradnje sportske sale u Osnovnoj školi u Merošini i igrališta za male sportove u Azbresnici.

Nakon izveštaja predsednik opštine Merošina Bojan Nešić uručio je „Prvojulske“ nagrade najboljim učenicima za postignute rezultate u prethodnoj školskoj godini. Nagrađeni su nosioci Vukove diplome: Emilija Stošić, učenica generacije Osnovne škole „Jastrebački partizani“ Merošina iz odeljenja u Oblačini, zatim, Katarina Đorđević, Veljko Đorđević, Luka Nešić, Uroš Nešić, Magdalena Ristić, Nikola Ristić, Nikola Veljković, Anastasija Đorđević, Hristina Milovanović i Jana Veljković iz odeljenja u Merošini. Nataliji Mikić iz odeljenja u Oblačini, Aleksandri Vasić, Ani Sibinović i Anđeli Tasić iz odeljenja u Balajncu.

Iz odeljenja u Azbresnici nagrađeni su Lazar Stanković, Teodora Jovanović i Milica Milošević, kao i Kristina Ilić i Dušan Stojanović iz odeljenja u Jugbogdanovcu.

Za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz Engleskog jezika nagrađena je Aleksandra Kocić iz Baličevca.

Nagrađeni su i Ilija Ilić, Filip Todorović, Đorđe Antić, Teodora Stanković, Jovana Jovanović i Teodora Savić za plasmane na republičkim takmičenjima osnovnih škola.

Anđela Stanković iz Kovanluka, učenica 3. razreda Pravno-poslovne škole u Nišu, nagrađena je „Prvojulskom“ nagradom za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike. Pored nje nagrađeni su i Jovana Milenković, Ognjen Radenkovic, Anabela Banković, Milica Ilić i Danilo Tonić.

Za izuzetne rezutate u šahu nagrađen je David Kitanović iz Gradišta, nosioc 4. kategorije, za osvojeno drugo mesto na regionalnom kadetskom takmičenju i međunarodnom takmičenju OPEN Niš i prvom mestu na gradskom takmičenju „Sveti Vasilije Ostroški“ u Nišu.

Kulturno umetnički program priredili članovi folklorne sekcije Narodne biblioteke i vokalni solisti.

Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download
download karbonn firmware
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82431

2 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Merošini obeležen dan opštine”

  1. Anonimni

    U celoj ovoj priči gospoda iz fotelja ne vidi gde se nalazi Jugbogdanovačka reka-jer naravno mi smo za njih prekobrežani, jer nema nas ni u priči kod njih, a ovim ne želim da umanjim uspehe pomenute dece u celoj toj priči ali mi je opšte poznato da su sve to deca njihovih prijatelja i deca onih **koji se muvaju* po opštinu, i da je imalo i ima dece koja su pre svih zasluživala pažnjui nagrade, ali tako je to kod nas **

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up