U kategoriji Društvo, Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

U ovom selu je održan prvi svetski sajam Lade Nive!?

Autor 26 maja 2019

KURŠUMLIJA- Na Ibarskoj magistrali uvek je imalo dosta vozila svih vrsta i modela. Jedna Lada Niva mi je posebno privukla pažnju: iste je boje kao i moja a registrovana blizu mog zavičaja, a posebno me je zanimlo to šta je napisano na njoj. Ne piše srpski, a ne može da se čita kako je Vuk rekao „Čitaj kako je napisano“.
Kasnije pozovem uz pomoć kompjutera „Gugl“, a on mi kaže da to znači „Humanitarni Rusko Srpski cetar u Nišu“. Iz raznih medija znam da postoji takav centar i da odatle braća Rusi nama pomažu u požarima i poplavama. U medijima se pričalo i o tome da su engleski lordovi jako zabrinuti šta to Rusi rade u Nišu, a trebalo bi da budu prezadovoljni što samo oni znaju da pročitaju šta piše na tim objektima, pošto većina Srba i Rusa to ne zna pravilno da pročita na svom jeziku.
Ja zasigurno znam da ove ruske Lade Nive iz Niša sa natpisom Russian-Serbian humanitarian center nikada neće stići do engleskih drumova da se u levo provozaju, a u naše selo će možda nekada i doći kao i druge Lade Nive.
Ja verujem da je u selu Sagonjevu održan prvi u svetu seljački sajam Lade Nive koje su vozili naši meštani. O tome su bili obavešteni i menadžeri u Toljatiju gde se proizvode Lade. Nisu se odazvali pozivu za saradnju. Posle toga vozni park u selu se promenio u korist zapada, osta samo po koji trofej od Lade Nive.

Pročitajte i...  Tri postavke Narodnog muzeja Toplice kulturna dobra od najveće važnosti za Srbiju

(Autor Radovan Radovanović, Sagonjevo)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466871

26 maja 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up