U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U prokupačkoj Bolnici još jedan pacijent preminuo od korone

Autor 26 nov 2020

PROKUPLJE- U toku jučerašnjeg dana, u kovid prijemno-trijažnim ambulantama u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje, pregledano je 102 pacijenta sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice ”Dr Aleksa Savić”, hospitalizovano je 37 pacijenata sa bronhopneumonijom, sa teritorije Topličkog okruga. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, 28 je pozitivno na Kovid -19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori na odeljenju se trenutno nalaze 19 pacijenta. U toku jučerašnjeg dana, jedan pacijent zaražen ovim virusom preminuo je u kovid odeljenju.

U kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja, u poslednja 24 sata, pregledano je 180 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na Kovid -19, saopštili su danas iz ove zdravstvene ustanove. Na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu „Dr Aleksa Savić“, upućeno je pet pacijenata, dok je 17 poslato u kućnu izolaciju, zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika bolesti izazvanih virusom Kovid -19.

U toku jučerašnjeg dana u ovoj zdravstvenoj ustanovi, testirano je 138 osoba, od kojih je 39 pozitivno na virus Kovid -19.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488570

26 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions