U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U Prokuplju i Žitorađi školski raspust produžen za nedelju dana zbog gripa

Autor 15 feb 2019

PROKUPLJE/ŽITORAĐA- Gradsko veće Prokuplja donelo je odluku da se zbog smanjenja mogućnosti širenja virusa gripa i sprečavanja epidemije, raspust za učenike osnovnih i srednjih škola produži za još nedelju dana. Prema ovoj odluci, koja je doneta na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije da se nastava ne održava od 18. do 24. februara, učenici će se naći u klupama 25. februara, u ponedeljak.

-U cilju očuvanja zdravlja naše najmlađe populacije i smanjenja mogućnosti širenja virusa gripa ne samo u školskim kolektivima, nego i među porodicama i drugim kolektivima, Gradsko veće je donelo Odluku o prekidu obrazovno-vaspitnog rada u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Prokuplja u periodu od 18. do 24. februara 2019. godine. Prvi radni dan biće 25. februar. Odlukom je preciziran i rad Predškolske ustanove „Neven“, koja će delatnost obavljati po rasporedu rada za vreme zimskog raspusta, uz preporuku roditeljima da, ukoliko su u mogućnosti, zadrže decu u kućnim uslovima, a da decu koja imaju simptome slične grupu, ne dovode u kolektiv, kaže član Gradskog veća za prosvetu i omladinu Maja Ranđelović.

Što se tiče trenutne situacije u Prokuplju, u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ trenutno su hospitalizovana 24 pacijenta kod kojih se sumnja na grip.

U Domu zdravlja, u zadnjoj nedelji januara evidentirano je 40 obolelih, u prvoj nedelji februara-102, a u drugoj nedelji februara-105 obolelih.

Pre odluke Gradskog veća o produžetku raspusta, zatraženo je i mišljenje lekara.

-Broj obolelih skočio je sa niske na srednju vrednost, a najveći broj obolelih, oko 60 odsto, čine deca i mladi do 18 godina. Iako situacija nije alarmantna, poželjno je da se školski raspust produži za još nedelju dana, kako bi širenje virusa gripa bilo zaustavljeno i pod kontrolom, rekao je dr Aleksandar Cvetanović, epidemiolog Doma zdravlja u Prokuplju.

Žitorađa

Nadležni organi lokalne samouprave opštine Žitorađa, na sednici koja je sazvana juče u poslepodnevnim satima, doneli su odluku da se početak nastave u školama u Žitorađi odlaže do 25. februara.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
lynda course free download
download micromax firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461355

15 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up