Soko Banja

FAM

Beauty Solutions Blace
DruštvoPreko plotaProkuplje

U Prokuplju obeležen Svetski dan prve pomoći

PROKUPLJE- Pod sloganom „Učimo da pomažemo celog života“, Crveni krst Prokuplje, zaposleni i volonteri u ovoj organizaciji, obeležili su Svetski dan prve pomoći.

Tim povodom je na platou ispred Doma kulture u Prokuplju održan javni čas za građane, koji su imali priliku da se upoznaju sa tehnikom oživljavanja primenom kardiopulmonalne reanimacije, KRP, prilikom naglog srčanog zastoja, koja se sprovodi u okviru kampanje „Život u tvojim rukama“.

Događaju su prisustvovali i prisutnima se obratili predsednik Crvenog krsta Prokuplje, dr Jelena Marković, kao i volonteri koji su u ekipama prve pomoći prethodnih godina postigli zavidne rezultate na međunarodnim i državnim takmičenjima.

-Pre svega bih želela da se zahvalim volonterima Crvenog krsta Prokuplje, što su svaki slobodan trenutak iskoristili kao volonterski sat. To su divna deca, deca koja dobar deo svog života posvećuju humanom radu. Naravno, zahvalnost i zaposlenima u prokupačkom Crvenom krstu na čelu sa sekretarom Draganom Subotićem i saradnicima, Ireni Antonijević, Mariji Lazić, Snežani Stefanović i svima ostalima koji su velika podrška  volonterima, u realizaciji svih akcija.  Ove godine smo odlučili da za Svetski dan prve pomoći prikažemo kardiopulmonalnu reanimaciju kao jednu od najbitnijih mera neodložne pomoći unesrećenom licu. Građanima koji su bili jako motivisani da posete naše puktove KPR-a, približili smo ovu metodu i njen značaj u raznim situacijama, istakla je dr Jelena Marković i dodala da svi zainteresovani građani mogu da dođu u Crveni krst Prokuplje i da od volontera, pripadnika ekipe prve pomoći i zaposlenih, saznaju sve što ih zanima iz oblasti pružanja prve pomoći.  Obeležavanje Svetskog dana prve pomoći bila je prilika da se ukaže na značaj  stalnog obnavljanja znanja iz prve pomoći i usvajanja novih tehnika za spašavanje ljudskih života.

0
0
Soko Banja

Povezano

Back to top button