U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Prokuplju obeleženo 15 godina od početka NATO agresije

Autor 24 mar 2014

PROKUPLJE- Polaganjem venaca i služenjem liturgije ispred spomenika žrtvama u ratovima od 1990. do 1999. godine u centru Prokuplja obeležen je Dan sećanja i 15 godina od početka NATO bomardovanja.

DSCN4859    DSCN4856

Vence na spomen obeležje položio je zamenik komandanta prokupačkog garnizona major Borko Bućković, zatim predstavnici Opštine Prokuplje, članovi Udruženja boraca ratova od 1990. godine, članovi porodica poginulih ratnika i predstavnici mnogobrojnih udruženja i političkih organizacija.

Okupljenima se obratio osnivač Udruženja boraca ratova od 1990. godine i komandant civilne zaštite Topličkog okruga u vreme NATO agresije Ratko Zečević.

– Danas je dan sećanja. Danas je dan velike tuge. Petnaest godina od agresije na našu zemlju, kada je naša zemlja napadnuta od šestostruko nadmoćnijeg neprijatelja– rekao je Zečević ispred spomen obeležja u centru grada.

DSCN4858

On je podsetio da se tada u Toplici  na mobilizaciju odazvalo 98 odsto od ratnog sastava i da je u odbranu Kosova i Metohije pošlo sve što je moglo da nosi pušku. Zečević je istakao da je te 1999. godine ratovala  naša mladost, ranjavala se i ginula od Bajgore, Kačikola do Košara.

– Mi ih danas opravdano i sa ponosom slavimo kao najsvetlije likove novije srpske istorije u poslednjoj deceniji prošlog veka. Nikada ih ne smemo zaboraviti, jer veće i tačnije adrese od imena uklesanih u ovaj spomenik mi nemamo- poručio je Zečević.

Danas nešto ranije u  krugu prokupačke kasarne položeni su venci pijeteta na spomen ploču vojnika Bobana Nedeljkovića, prve žrtve NATO bombardovanja  u nekadašnjoj Jugodlaviji.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=13313

24 mar 2014. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Prokuplju obeleženo 15 godina od početka NATO agresije”

  1. ACA

    da se nikada ne zaboravi

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions