Smiley face
U kategoriji Blace, Kuršumlija, Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

U Prokuplju održana sednica Vlade Republike Srbije

Autor 12 okt 2018

PROKUPLJE- U zgradi opštine Prokuplje održana je sednica Vlade Republike Srbije kojoj je predsedavala premijerka Ana Brnabića. Tema sednice bila je razvoj Topličkog okruga. Osim ministara sednici su prisustvovali i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i predsednik Skupštine Dejan Lazić.

Dolazak Vlade u Prokuplje

Sednica Vlade u Prokuplju je signal koliko će se u narednom periodu investirati u taj grad i ceo Toplički okrug, poručila je danas premijerka Ana Brnabić i izrazila nadu da će se u prvu fazu gradnje autoputa Niš – Priština – Tirana, deonicu od Niša do Pločnika, krenuti krajem naredne godine.

Brnabić je, posle sednice vlade, rekla da je među tri strateška projekta za Prokuplje apsolutni prioitet Auto-put mira – Niš – Merdare – Priština -Tirana – Drač.

“Mi se nadamo da ćemo u prvu fazu Niš – Pločnik krenuti već krajem 2019. godine. Ministarka Zorana Mihajlović je prenela da je pre dva dva završen idejni projekat i nastavljamo da radimo na tome”, rekla je Brnabić.

Kako je rekla, ceo koncept Topličkog kraja će se u potpunosti izmeniti kada budemo imali autoput kroz taj deo zemlje.

Sednica Vlade u Prokuplju

Kao drugi važan projekat istakla je izgradnju industrijske zone, i najavila da će vlada naredne nedelje doneti zaključak kojim će 16 hektara zemljišta biti prebačeno na Grad Prokuplje.

Takođe, navela je da se radi na preseljenju Opšte bonice iz Doma zdravlja, a pokrenuta je prva faza tehničke dokumentacije za buduću zgradu od 30.000 kvadrata.

“Sa svim ovim ćemo staviti Prokuplje na mapu kao regionalni centar”, rekla je Brnabić.

Premijerka je čestitala svim Topličanima dan oslobođenja Prokuplja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86290

12 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up