Soko Banja

FAM

FAM

Beauty Solutions Blace
BlaceKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

U Prokuplju održano Prvenstvo Srbije u boksu

PROKUPLJE- U organizaciji Bokserskog kluba Topličanin i Bokserskog saveza Srbije uz podršku grada Prokuplja održano je prvenstvo Srbije za pionire, kadete i juniore u boksu. Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih više od 240 prijavljenih boksera što je najveći broj u nekoliko poslednjih godina a finalnim borbama prisustvovali su Miroslav Antović gradonačelnik Prokuplja i Ivan Petrović član gradskog veća zadužen za sport. Bokserski klub Topličanin bio je sjajan organizator, sve je proteklo u najboljem redu i Prokuplje je potvrdilo da je i dalje pravi bokserski centar Srbije.

Tokom prvenstava za mlađe kategorije u Prokuplju je održana i Skupština Bokserskog saveza Srbije na kojoj je predsedavao predsednik saveza Nenad Borovčanin i gde je Bokserski klub Topličanin dobio podršku za ogranizaciju prvenstva za mlađe kategorije kao i za planove za organizaciju bokserskih turnira a pre svega za održavanje Memorijala Vlastimir Stanišić Laci koji je planiran za septembar. Skupština je i odlučila da sve klubove učesnike prvenstva u Prokuplju, Bokserski savez Srbije pomogne sa polovinom troškova smeštaja.

-Više nego zadovoljni smo onim što smo videli u ovih 4 dana u Prokuplju. Bilo je oko 250 boksera a obzirom da smo prošle godine u Valjevu imali 180 boksera vidi se da smo značajno napredovali. Svaki dan smo imali preko 50 borbi, sudije su odradile fenomenalan posao i danas u finalu imamo oko 30 mečeva. Sve u svemu Savez i boks u Srbiji mogu biti zadovoljni. Prokuplje je pokazalo da je i dalje centar boksa. Kada sagledamo koliko je šampiona i koliko je rekorda oboreno zaslugom boksera iz Prokuplja nije ni čudo što smo se odlučili da takmičenje za mlađe kategorije organizujemo ovde. Mi smo pre nekoliko godina imali seniorsko prvenstvo u Prokuplju tako da Topličanin kao klub dobro napreduje, čak smo poslali jednog Kubanskog trenera da radi sa decom i u principu ja se nadam da će Prokuplje i Topličanin za nekoliko godina imati iste šampione kao što su imali i pre nekoliko decenija, rekao je Mane Marčeta direktor Bokserskog saveza Srbije.

Bokserski klub Topličanin na ovom prvenstvu predstavljalo je 6 boksera a osvojene su 5 medalje. Vuk Beletić osvojio je zlatnu medalju u konkurenciji kadeta dok su osvojene 3 srebrne medalje i to Salko Kurteši, Lazar Stevanović i Nikola Stanković u konkurenciji pionira. Sandra Blagojević osvojila je bronzu u konkurenciji kadetkinja dok je bez medalje ostao Saša Stanković u konkurenciji juniora.

-Organizacija je bila na najvišem nivou a mečevi su zadovoljili brojnu publiku koja je prisustvovala prvenstvu iako su ovo mlada deca ali su pokazali veliku hrabrost što je publika i nagradila. Zahvalio bih se kompaniji Leoni koja je pomogla Bokserskom klub Topličanin u organizaciji prvenstva. Prezadovoljni smo i rezultatim naših mladih boksera obzirom da su pojedini klubovi učestvovali sa po 20 boksera na prvenstvu a mi smo sa 6 boksera došli do 5 medalja, istakao je Dragiša Đokić predsednik Bokserskog kluba Topličanin.

Drugi bokserski klub iz Prokuplja, Bokserski klub Toplica takođe je učestvovao je na prvenstvu. Takmičar ovog kluba Vuk Mladenović u juniorskoj konkurenciji posle sjajnog izdanja uspeo je da osvoji zlatnu medalju.

-Odlično je boksovao i još jednom je pokazao da je veliki talenat. Sasvim zasluženo došao je do zlata a ono što je za nas važnije da je Vuk sjajan dečko i odličan učenik, istakao je Slobodan Mitić trener Bokserskog kluba Toplica.

Trener Bokserskog kluba Topličanin Zenko Mutić zadovoljan je učinkom boksera Topličanina koji su uspeli u izuzetno jakoj konkurenciji da osvoje četiri medalja.

-Na ovom takmičenju bio je najveći odziv boksera u poslednjih 5 godina. Topličanin je imao na prvenstvu 6 boksera a uspeli smo da dođemo do 5 medalja. Osvojili smo 3 srebrne medalje, mogli smo i više ali su sudije tako odlučile, imamo 1 bronzanu medalju i imamo jedno zlato koje je osvojio Vuk Beletić i ja sam prezadovoljan. Veliki je odziv publike posebno tokom finala i očekujem da do kraja prvenstva vidimo još sjajnih borbi, rekao je Zenko Mutić trener Bokserskog kluba Topličanin.

Na kraju treba reći da je gost na bokserskom prvenstvu za mlađe kategorije bio prokupačka muzička zvezda Cobi a da Bokserski klub Topličanin za organizaciju prvenstva zaslužuje sva priznanja i pohvale.

3
0
Soko Banja

Povezano

Pogledajte takođe
Close
Back to top button