DruštvoPoslednje VestiProkuplje

U Prokuplju otvoren 45. godišnji skup Srpskog arheološkog društva

PROKUPLJE- U prokupačkom Domu kulture danas je otvoren 45. skup Srpskog arheološkog društva, u okviru kojeg će biti održana i skupština ove organizacije. Godišnji skup arheologa Srpskog arheološkog društva je najveći redovni skup arheologa u Srbiji. Ovom 45. po redu prisustvuje 50 arheologa iz Srbije.

Skup je svečano otvorio gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović iskazavši veliko zadovoljstvo što se ovakav jedan skup održava u Prokuplju i što naš grad može da ugosti eminentne stručnjake iz ove oblasti.

Drago mi je da mogu da vas pozdravim danas u Prokuplju. Želim da istaknem da Narodni muzej Toplice godinama unazad ima kvalitetne i uspešne projekte iz oblasti arheologije, koji se odnose na lokalitete u Pločniku, ali i na Hisaru. Kao jedan od najperspektivnijih lokaliteta na kome će se tek raditi, jeste i Tursko kupatilo u Prokuplju, naglasio je gradonačelnik Aranđelović i poželeo gostima arheolozima prijatan boravak i uspešan rad u našem gradu.

Ovogodišnji godišnji skup arheologa, počeo je danas i trajaće do 28. maja 2022. godine. U toku njegovog trajanja biće održane brojne sesije i predavanja o arheološkim nalazištima u Toplici i Srbiji, njihovom potencijalu i značaju očuvanja arheološkog nasleđa.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button