U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Prokuplju počeli sa radom štab volonterske pomoći 65+ i kol centar za nabavku lekova i namirnica

Autor 24 mar 2020

PROKUPLJE- Grad Prokuplje je formirao štab volonterske pomoći 65+ u okviru koga je organizovan kol centar za nabavku osnovnih životnih namirnica i lekova za najstarije sugrađane sa našeg područja. Brojevi telefona putem kojih se mogu naručiti osnovne životne namirnice su 027/324862 i 027/324625, dok se lekovi, uz savet farmaceuta, mogu naručiti putem broja telefona Apoteke, 027/8100710.
-Štab volonterske pomoći 65+ je osnovan da bi naši najstariji sugrađani, mere zabrane kretanja lakše prebrodili. Treba reći da ćemo nabavku namirnica i lekova obavljati za sve naše žitelje starije od 65 godina, kako sa gradskog, tako i sa seoskog područja, koji nemaju ko da im pomogne i za njih obavi nabavku, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.
Porudžbine za lekove primaju se od 8 do 12 sati, a isporuka će se organizovati u skladu sa zabranom kretanja koja stupa na snagu od 17 sati. Što se tiče životnih namirnica, porudžbine će kol centar primati u vremenu od 8 do 16, a isporuka će se organizovati sutradan. Savet našim starijim sugrađanima je da pripreme nabavku za celu nedelju, i da spreme podatke, jer prilikom narudžbine mora da se pored imena i prezimena, dostavi ulica i broj, ali i matični broj i datum rođenja, a sve u cilju da se izbegnu nepravilnosti i zloupotrebe.
Novac volonteri neće uzimati unapred, već će se naplata vršiti prilikom dostavljanja namirnica i lekova.
Cela akcija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, koje će pratiti njeno sprovođenje, a sve u cilju sprečavanja zloupotreba.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=479785

24 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up