KulturaKuršumlijaPoslednje VestiProkuplje

U Prokuplju promovisan roman „Trostruki agent“ Kuršumličanina dr Dragana Lukovića

PROKUPLJE- U prokupačkoj Biblioteci “Rade Drainac” promovisan je najnoviji roman „Trostruki agent“ Topličanina, pisca i politikologa docenta dr Dragana Lukovića.

Na promociji su o knjizi govorili recenzent izdanja docent dr Rade Vučićević, književni ktitičar i pisac, kao i Vanja Bulić, pisac i poznati televizijski novinar i voditelj.

Govoreći o romanu „Trostruki agent“ koji ima odlike špijunsko-akcionog trilera, Rade Vučićević je rekao da Luković ovim delom u našu savremenu pripovedačku, malo uspavanu beletristiku, unosi nešto ubrzano, umetnički vredno, novo i osvežava neverovatno uzbudljivim štivom, sazdanim od akcije, dramskih zapleta i svakovrsnih izazova koji čitaoca potpuno obuzimaju i ne dozvoljavaju mu da prestane da čita u iščekivanju novih događaja koji se neprestano nižu.

Pisac je  manirom iskusnog pripovedača, radnju svog romana smestio u nama skoru budućnost, dakle to su dolazeće godine, koje nas umorne, frustrirane i siromašne, ali već demokratizovane u evropskoj porodici tek očekuju, donoseći nam sa sobom nove kodekse ponašanja, drugačije međuljudske odnose, kazao je Vučićević i objasnio da je u romanu Srbija već članica NATO pakta, EU i saveznik Amerike, pa je time  postala meta islamskih fundamentalista.

On je dalje naglasio da se radnja romana odvija u 2024. godini, kao i da se prateći radnju romana pisac bavi pitanjima islama, fundamentalizma, terorizma i službama državne bezbednosti.

Govoreći o Lukovićevom stvaralaštvu, Vučićević je rekao da je on jednako dobar kao prozni pisac i kao pesnik, a uz to i naučni stvaralac. Takođe je naveo da ujedno i veliki poznavalac islama kroz opciju terorizma i špijunaže, što sve jako zanima i intrigira javnost i o čemu se govori u  Lukovićevoj knjizi „Trostruki agent“ koja se čita u jednom dahu.

Vanja Bulić je istakao da je impresioniram idejom i radnjom romana koji je prema njegovom mišljenju trebao da bude smešten u malo dalju budućnost, recimo u 2027. godinu, kao i da je sve napisano realno, moguće i tako jasno i nama blisko, a projektovano u budućnost.

Danas je promocija u Prokuplju, slede Požarevac, Smederevo, Užice, Požega, Republika Srpska, a drugi deo ove moje knjige je u pripremi i izaći će pred Beogradski sajam knjiga, rekao je autor Dragan Luković.

Veliki deo knjige, nekih 50 odsto predstavljaju realne društvene pojave iz moje vizure, to je moj lični stav, a ostalih 50 odsto napisanog predstavlja čistu umetničku imaginaciju, rekao je Luković i naglasio da roman „Trostruki agent“ ima i proročanske ideje jer se mnoge stvari opisane u romanu već dešavaju, a mnoge  će se tek  desiti, što će, prema njegovim rečima činiti oko 70 odsto knjige.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button