U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Prokuplju sve teža situacija, apel da se poštuju mere

Autor 19 nov 2020

PROKUPLJE- U poslednja 24 sata u Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja pregledano je ukupno 175 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na Kovid -19, saopštili su danas iz te zdravstvene ustanove.

Kako su potvrdili iz Doma zdravlja, na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu „Dr Aleksa Savić“ upućeno je 17 pacijenata.

Zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika bolesti izazvanih virusom Kovid -19 u kućnu izolaciju upućeno je 32 Prokupčana.

U Opštoj Bolnici ‘’Dr Aleksa Savić’’ Prokuplje zbog prevelike gužve rade dve Kovid prijemno trijažne ambulante. U toku jučerašnjeg dana u ovim ambulantama pregledano je 81 lice sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19. Sve veći je broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a kapaciteti Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju, koja pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga, su skoro popunjeni.

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice ”Dr Aleksa Savić” Prokuplje hospitalizovano je 39 pacijenata sa bronhopneumonijom. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, 31 je pozitivan na Kovid-19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori u odeljenju se trenutno nalaze 25 pacijenata.

U toku jučerašnjeg dana poslatih na dalje lečenje u KC Niš nije bilo.

Lekari prokupačke bolnice apeluju da se građani ponašaju u skladu sa merama Vlade RS. Ujedno i mole građane da se u aktuelnoj situaciji ponašaju odgovorno i da poštuju preporučene mere, drže distancu, nose masku i izbegavaju okupljanja, jer samo takvim disciplinovanim odnosom možemo doprineti suzbijanju širenja virusa Kovid -19.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488270

19 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions