U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Prokuplju višak u budžetu, osnovana Turistička organizacija

Autor 22 avg 2019

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja jedna od najvažnijih tačaka je bila Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Prokuplja za šestomesečni period, za koju je glasalo 34 odbornika.

Kako je istakao član Gradskog veća, Saša Stošić, domaćinskim poslovanjem i uštedama ostvaren je višak u budžetu, što je omogućilo veća izdvajanja za decu i omladinu, kao i za rešavanje infrastrukturnih problema. Ove godine 180 učenika poslato je na besplatno letovanje, što je duplo više nego prethodne godine, a iz gradskog budžeta izdvojena su i sredstva za nabavku udžbenike za prvi razred. Tako će svi đaci prvaci od Grada Prokuplja dobiti knjige, ranac i potreban pribor za polazak u školu.

Prema rečima gradonačelnika Prokuplja, Aleksandra Simonovića, u ovoj godini ostvaren je realan suficit u iznosu od 73 miliona, višak sredstava u 2018. godini bio je 343 miliona dinara, tako da u ovom trenutku Grad Prokuplje raspolaže sa oko 400 miliona dinara.

Pročitajte i...  Saopštenje OO SNS Kuršumlija: Najoštrije osuđujemo nasilničko ponašanje huligana

-Želim da istaknem da ćemo znatna sredstva uložiti u poljoprivredu, a to nam ovakvo stanje u gradskoj kasi i omogućava. Na sastanku, kojem je prisustvovao naš narodni poslanik Darko Laketić, razgovarali smo sa poljoprivrednim proizvođačima, posebno onima koji se bave proizvodnjom višnje i obavestili ih da je lokalna samouprava spremna da pomogne izgradnju hladnjače u koju bi uložila milion evra, izjavio je gradonačelnik Simonović. Prema njegovim rečima, poljoprivredni proizvođači treba se udruže i formiraju jedno snažno Udruženje, da prikupe određena sredstva, a deo sredstava, pored milion evra iz gradskog budžeta, daće i Ministarstvo poljoprivrede.

Gradonačelnik Simonović je rekao da bi hladnjača bila izgrađena na prostoru Industrijske zone „Hisar“ i da će time biti trajno rešen problem poljoprivrednih proizvođača sa ovog područja.
-Još jednom apelujem na poljoprivredne proizvođače da se zainteresuju za program podrške i subvencija, da pripreme potrebnu dokumentaciju uz pomoć Odeljenja za poljoprivredu Grada Prokuplja i Poljoprivredno stručne službe i da konkurišemo, jer 20 miliona koja smo opredelili za selo i poljoprivredne proizvođače, želimo i da utrošimo, istakao je gradonačelnik Prokuplja.

Pročitajte i...  Blace: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

Na današnjoj sednici, gradski odbornici dali su saglasnost na Nacrt Plana podele Turističko-sportske organizacije Prokuplje, kao i na Nacrt Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Prokuplja. Izdvajanjem uz osnivanje, osniva se nova ustanova „Turistička organizacija Grada Prokuplja“. Cilj ove statusne promene je efikasnije poslovanje funkcionalno različitih oblasti, turizma i sporta.

Skupština je donela i Odluku o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za realizaciju projekta poveravanja obavljanja komunalne delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Prokuplja. Usvojen je i Predlog Odluka o pristupanju pribavljanja nepokretnosti neposrednom pogodbom, kao i Predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine građevinskog zemljišta iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Grada Prokuplja.

Pročitajte i...  Odlaže se takmičenje ribolovaca

U nastavku sednice usvojeni su programi rada Doma kulture, Kulturno-obrazovnog centra „Toplica“, Istorijskog arhiva „Toplice“, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470680

22 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Prokuplju višak u budžetu, osnovana Turistička organizacija”

  1. Kad već imate viša u budžet što neaslaltirate put Veric i Ristic iz Bresničica da devojka može da ode sa kolica do prve komšije ili prodavnicu a ni no ceo dan u kucu

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up