U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

U Prokuplju višak u budžetu, osnovana Turistička organizacija

Autor 22 avg 2019

PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja jedna od najvažnijih tačaka je bila Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Prokuplja za šestomesečni period, za koju je glasalo 34 odbornika.

Kako je istakao član Gradskog veća, Saša Stošić, domaćinskim poslovanjem i uštedama ostvaren je višak u budžetu, što je omogućilo veća izdvajanja za decu i omladinu, kao i za rešavanje infrastrukturnih problema. Ove godine 180 učenika poslato je na besplatno letovanje, što je duplo više nego prethodne godine, a iz gradskog budžeta izdvojena su i sredstva za nabavku udžbenike za prvi razred. Tako će svi đaci prvaci od Grada Prokuplja dobiti knjige, ranac i potreban pribor za polazak u školu.

Prema rečima gradonačelnika Prokuplja, Aleksandra Simonovića, u ovoj godini ostvaren je realan suficit u iznosu od 73 miliona, višak sredstava u 2018. godini bio je 343 miliona dinara, tako da u ovom trenutku Grad Prokuplje raspolaže sa oko 400 miliona dinara.

Pročitajte i...  Završava se podela ogrevnog drveta

-Želim da istaknem da ćemo znatna sredstva uložiti u poljoprivredu, a to nam ovakvo stanje u gradskoj kasi i omogućava. Na sastanku, kojem je prisustvovao naš narodni poslanik Darko Laketić, razgovarali smo sa poljoprivrednim proizvođačima, posebno onima koji se bave proizvodnjom višnje i obavestili ih da je lokalna samouprava spremna da pomogne izgradnju hladnjače u koju bi uložila milion evra, izjavio je gradonačelnik Simonović. Prema njegovim rečima, poljoprivredni proizvođači treba se udruže i formiraju jedno snažno Udruženje, da prikupe određena sredstva, a deo sredstava, pored milion evra iz gradskog budžeta, daće i Ministarstvo poljoprivrede.

Gradonačelnik Simonović je rekao da bi hladnjača bila izgrađena na prostoru Industrijske zone „Hisar“ i da će time biti trajno rešen problem poljoprivrednih proizvođača sa ovog područja.
-Još jednom apelujem na poljoprivredne proizvođače da se zainteresuju za program podrške i subvencija, da pripreme potrebnu dokumentaciju uz pomoć Odeljenja za poljoprivredu Grada Prokuplja i Poljoprivredno stručne službe i da konkurišemo, jer 20 miliona koja smo opredelili za selo i poljoprivredne proizvođače, želimo i da utrošimo, istakao je gradonačelnik Prokuplja.

Pročitajte i...  Nagli pad temperature može izazvati prehladu i virusne infekcije

Na današnjoj sednici, gradski odbornici dali su saglasnost na Nacrt Plana podele Turističko-sportske organizacije Prokuplje, kao i na Nacrt Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Prokuplja. Izdvajanjem uz osnivanje, osniva se nova ustanova „Turistička organizacija Grada Prokuplja“. Cilj ove statusne promene je efikasnije poslovanje funkcionalno različitih oblasti, turizma i sporta.

Skupština je donela i Odluku o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za realizaciju projekta poveravanja obavljanja komunalne delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Prokuplja. Usvojen je i Predlog Odluka o pristupanju pribavljanja nepokretnosti neposrednom pogodbom, kao i Predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine građevinskog zemljišta iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Grada Prokuplja.

Pročitajte i...  Penzioneri dobili po 1.000 dinara

U nastavku sednice usvojeni su programi rada Doma kulture, Kulturno-obrazovnog centra „Toplica“, Istorijskog arhiva „Toplice“, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
lynda course free download
download mobile firmware
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy paid course

Poslednji Naslovi

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470680

22 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “U Prokuplju višak u budžetu, osnovana Turistička organizacija”

  1. Kad već imate viša u budžet što neaslaltirate put Veric i Ristic iz Bresničica da devojka može da ode sa kolica do prve komšije ili prodavnicu a ni no ceo dan u kucu

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up