U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

U Rači održano guslarsko veče

Autor 19 apr 2019

KURŠUMLIJA- Pred pedestak meštana Rače, Ivan Kule i Dobrog Dola u Rači kod Kuršumlije nastupila su četvorica guslara. Guslarsko veće održano je na inicijativu Dragiše Stevanovića iz Zebice i Dragana Rajkovića, predsednika Mesne zajednice “Rača”.  Na večeri koja je bila posvećena drevnom narodnom  instrumentu nastupio je Nikola Mojsilović, rodom iz Vuče. On živi u Beogradu i i decenijama nastupa širom Srbije preko Udruženja guslara,. Zatim Jakšić iz Dobrog Dola, Luka Milenković iz Zebice  i najmlađi, dečak Bojan Stevanović iz Zebice, koji ima samo sedam godina.

-Svi oni koji su ljubitelji gusala i vole pesme koje prenose slavu i  tugu našeg naroda kroz istoriju, prisustvovali su Guslarskoj večeri koja je trajala dva i po sata. Posebno raduje što je bilo i dece a bio je i učesnik dečak od samo sedam godina- kazao je za Topličke vesti Dragan Rajković, predsednik Mesne zajednice „Rača“.

Rajković je pojasnio da svaka proslava ili kulturno veče ovim meštanima mnogo znači, i da planiraju da nastave sa ovakvim i sličnim dešavanjima, tako da će na novom igralištu organizovati i spotske igre. On sa ponosom ističe da na ovom  području ima preko 35 dece do 10 godina, u proseku porodice imaju po troje dece, što znači da imaju  najviše dece u seoskom području. Tako da će organizovati kulturna i sportska dešavanja, i za decu i za odrasle –kazao je Rajković.

 

Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
lynda course free download
download mobile firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464960

19 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up